ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή: Το κάνετε όλοι με το κινητό και πρέπει να σταματήσετε αμέσως!

Προσοχή: Το κάνετε όλοι με το κινητό και πρέπει να σταματήσετε αμέσως!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει μέσα στη νύχτα και σχεδόν χωρίς να έχετε τις αισθήσεις σας - από συνήθεια και μόνο – τσεκάρετε το κινητό σας;

Ε λοιπόν, καιρός να το κόψετε αμέσως γιατί αυτή η συνήθεια είναι τελικά κακή και επικίνδυνη για την υγεία σας!

Γιατί μπορεί ένας στους τρεις (και το 50% στις ηλικίες 18-24), που δεν μπορεί να αντισταθεί στον «έλεγχο» του κινητού άγρια χαράματα, να το θεωρεί (φυσιολογικά) αθώο, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό τους.

Και γι΄αυτό φταίει το μπλε φως της οθόνης, το οποίο «ενημερώνει» το σώμα μας ότι είναι ημέρα, με αποτέλεσμα όταν την πέφτουμε ξανά, ο ύπνος να μην είναι όσο «ποιοτικός» θα έπρεπε.

Όπως τονίζουν μάλιστα ερευνητές του Χάρβαρντ, το φως του κινητού «μετατοπίζει» τους δείκτες του «ρολογιού» μας για τον ύπνο μέχρι και τρεις ώρες αργότερα, ενώ «απομακρύνει» τους ανθρώπους από το REM…

«Τα έξυπνα κινητά επιβάλλουν τι να κάνουν οι άνθρωποι όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και στον ύπνο τους», σημειώνει χαρακτηριστικά η Paul Lee, επικεφαλής της εταιρείας τεχνολογικών ερευνών Deloitte.

Εκτός λοιπόν αν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, βεβαιωθείτε, πριν ξαπλώσετε, ότι το κινητό σας βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από το κρεβάτι σας, μόνο και μόνο για να μην μπείτε στον πειρασμό. Το Facebook δεν αξίζει τέτοια θυσία!

Σχετικές ειδήσεις