ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς τα σύγχρονα smartphones μας έφεραν πιο κοντά στο επικό ψηφιακό «αύριο»

Samsung

Το ότι θα χρειαζόμασταν απαραιτήτως τα κινητά μας τηλέφωνα για να ασκηθούμε, να εργαστούμε, να ψυχαγωγηθούμε και να έρθουμε σε επαφή με την πλειονότητα των φίλων και των γνωστών μας, πιθανότατα ήταν ένα σενάριο που δύσκολα μπορούσαμε να φανταστούμε για το 2020 και το 2021, πριν από μερικά χρόνια.

Όσα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, είναι σίγουρα πρωτόγνωρα για όλους μας. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες όμως, φέρνουν και καινοφανείς αλλαγές, όπως συνέβη και στην περίπτωση της πανδημίας, που δημιούργησε νέα δεδομένα για την καθημερινότητά μας. Η μεγαλύτερη ενδεχομένως αλλαγή που βιώσαμε, λοιπόν, είναι το γεγονός ότι βρεθήκαμε ξαφνικά στο επικό, ψηφιακό «αύριο» το οποίο, υπό άλλες συνθήκες, θα ανακαλύπταμε αρκετό καιρό αργότερα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, καταφέραμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και ανακαλύψαμε νέες επιλογές, που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και άνετη.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς η τεχνολογία άλλαξε τη ζωή μας τους τελευταίους μήνες, πώς κάνει πλέον την κάθε μας στιγμή περισσότερο επική και ποιες είναι οι νέες ανάγκες που δημιούργησε και τις οποίες, καλούμαστε να ικανοποιήσουμε.

Η ανάγκη για περισσότερη έκφραση και επικοινωνία

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, έδειξαν πως από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος που περνάμε πάνω από τα smartphones μας. Αυτό είναι απολύτως λογικό, μιας και ξαφνικά τα κινητά μας μετατράπηκαν στα πιο σημαντικά «εργαλεία» της νέας μας καθημερινότητας. Τα χρησιμοποιούμε περισσότερο για να επικοινωνήσουμε με τους αγαπημένους μας και φυσικά, για να εκφραστούμε. Η ανάγκη μας για έκφραση δε, φαίνεται πως έγινε μεγάλη στην περίοδο της πανδημίας, καθώς παρατηρείται μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στον χρόνο που περνάμε στα social media. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός πως το τελευταίο έτος, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι θέλησαν να εξοπλιστούν με smartphones τα οποία τους προσφέρουν ενισχυμένες δυνατότητες και τεχνολογίες για να εκφραστούν, με τα Galaxy S21 και S21+ 5G να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τα αποκαλούν τα κινητά της νέας πραγματικότητας -και όχι άδικα- αφού έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της νέας εποχής. Η κάμερα τριών φακών με τεχνολογία AI που διαθέτουν, ο εξελιγμένος επεξεργαστής, οι επιλογές για εικονικό επαγγελματικό φωτισμό, οι τεχνολογίες βίντεο και λειτουργίες όπως οι 8K Snap, Super Steady, Director’s View, Vlogger View, Live Thumbnails, Pro Video, Space Zoom, Zoom Lock που καταγράφουν καθαρότερες εικόνες, αλλά και οι νέες ρυθμίσεις επαγγελματικού επιπέδου, Highlight Video και Dynamic Slow-Mo, κάνουν τη δημιουργία βίντεο, περιεχομένου, τη λήψη τέλειων εικόνων και γενικότερα την επικοινωνία και την έκφραση εκπληκτικά ποιοτικές, εύκολες, άμεσες και επαγγελματικές, στα χέρια κάθε χρήστη, ανεξαρτήτως συνθηκών λήψης. Όλα αυτά ενώ προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο που καθημερινά μοιραζόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά, με τους αγαπημένους μας.

Η ψηφιακή αναβάθμιση του home entertainment

Η ψυχαγωγία έγινε σπιτική υπόθεση τους τελευταίους μήνες και η ανάγκη μας για ακόμη πιο ποιοτική κατανάλωση ψηφιακού περιεχομένου αυξήθηκε. Τα νέα ζητούμενα σε ό,τι αφορά στη διασκέδαση και τη χαλάρωση στο σπίτι, λοιπόν, ώθησαν πολλούς στο να αλλάξουν ή να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, ξεκινώντας από τα smartphones τους. Διότι τόσο για τους σινεφίλ, όσο για τους λάτρεις των σειρών, του gaming και των social media, το ζητούμενο ήταν και είναι κοινό: Να μπορούν να απολαμβάνουν άνετα, απρόσκοπτα και με ποιοτικό τρόπο το περιεχόμενό τους.

Αυτός είναι ο λόγος που σύγχρονα, premium smartphones, όπως τα Galaxy S21 και S21+ 5G, ξεχωρίζουν σήμερα. Έχουν τον ελαφρύ σχεδιασμό που κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου χρειάζεται, διαθέτουν ευρείες οθόνες (το Galaxy S21 6,2 ιντσών και το Galaxy S21+ 6,7 ιντσών) για μοναδικές εμπειρίες θέασης, μεγαλύτερη μπαταρία για τους gamers και τους φανατικούς σινεφίλ, ενώ φέρουν και τη νέα λειτουργία Eye Comfort, η οποία βοηθά στη μείωση της κόπωσης των ματιών από το φως της οθόνης. Να αναφέρουμε δε πως το Galaxy S21 προσαρμόζει αυτόματα τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με βάση το περιεχόμενο, είτε ο χρήστης βρίσκεται σε περιβάλλον social media είτε παρακολουθεί σειρά, χάρη στην ευφυή, προσαρμόσιμη οθόνη Dynamic AMOLED 2X Infinity-O που διαθέτει.

Ευελιξία, παραγωγικότητα, ενισχυμένες αποδόσεις και ασφάλεια

Μία ακόμη αλλαγή που η πανδημία έφερε στη ζωή μας, σχετίζεται με τον τρόπο που εργαζόμαστε. Η τηλεργασία αποτελεί καθημερινή υπόθεση για πολλούς από εμάς πλέον, ενώ οι βιντεοκλήσεις συνιστούν μέρος της νέας εργασιακής μας πραγματικότητας. Για να απολαμβάνουμε όμως ευελιξία, συνδεσιμότητα εξαιρετικού επιπέδου και να έχουμε την ασφάλεια και τις ενισχυμένες αποδόσεις που θέλουμε, χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας και τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα, τα μέσα εκείνα που θα μας προσφέρουν μία ισχυρή και ταυτόχρονα, επική ψηφιακή εμπειρία και σε ό,τι αφορά στην εργασία μας.

Τα smartphones, λοιπόν, αναδείχθηκαν σε «πρωταγωνιστές» της νέας πραγματικότητας και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Να αναφέρουμε απλώς ότι τα Galaxy S21 και S21+ 5G, προσφέρουν απόδοση επόμενης γενιάς και συνδέονται απρόσκοπτα με το οικοσύστημα συσκευών Galaxy για να προσφέρουν ευελιξία και ενισχυμένη παραγωγικότητα. Μεταξύ άλλων δε, διαθέτουν το πιο προηγμένο chipset σε Galaxy smartphone για μεγαλύτερη ταχύτητα, και εξελιγμένες δυνατότητες υπολογιστικής, που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G και δυνατότητες AI. Όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα καλύπτουν την ασφάλεια των χρηστών τους, αφού προστατεύονται με το Samsung Knox Vault, την πλατφόρμα ασφαλείας σε επίπεδο chipset της Samsung και λειτουργίες, όπως το Private Share, που ελέγχουν την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Είναι γεγονός πως δίχως την τεχνολογία, δεν θα καταφέρναμε να κάνουμε την επικοινωνία, την εργασία, ακόμη και την εξ αποστάσεως φροντίδα της ευεξίας μας, καθημερινές υποθέσεις. Ωστόσο, πλέον γνωρίζουμε πως τα μέσα και όλη η τεχνολογία που χρειαζόμαστε για να φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας και να μένουμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, βρίσκονται στα χέρια μας και μας επιτρέπουν να κάνουμε την κάθε μας ημέρα επική, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα νέους τρόπους για να απολαμβάνουμε με περισσότερη ευκολία τη ζωή μας.

Όπως εμείς, έτσι και αγαπημένα μας smartphones, προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής και σε πολλές περιπτώσεις, εξελίχθηκαν για να βελτιώσουν τη νέα πραγματικότητα. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να δούμε τη θετική πλευρά των αλλαγών που βιώνουμε και ας αξιοποιήσουμε όλη την τεχνολογία και τις σύγχρονες λειτουργιές που έχουμε στη διάθεσή μας, απολαμβάνοντας ακόμη περισσότερη ελευθερία στην έκφραση και την επικοινωνία μας, κάθε στιγμή.

#SponsoredbySamsung