«Σταύρος Γεωργάς»: Ποιος είναι ο «γύπας» του TikTok που έστελνε παρόμοια ηχητικά σε κοπέλες
Τα ηχητικά του άνδρα έγιναν σε απίστευτο χρόνο viral στο TikTok.
Πηγή: Getty Images
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει κάτι» - «Σταύρος Γεωργάς»: Ποιος είναι ο viral «γύπας» του TikTok;

Ποιος είναι ο άνδρας με το όνομα «Σταύρος Γεωργάς» που έχει στείλει το ίδιο μήνυμα στο 99% των γυναικών σε μία προσπάθεια να βρει την μοναδική αγάπη - Οι φράσεις του έγιναν γρήγορα viral στο TikTok - Το ηχητικό ταξίδεψε μέχρι τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Τις τελευταίες ημέρες το νούμερο ένα κοινωνικό φαινόμενο του ελληνικού Διαδικτύου έχει ονοματεπώνυμο, και ακούει στο «Σταύρος Γεωργάς». Ποιος είναι όμως αυτός ο άνδρας και γιατί έχει γίνει Viral;

Πρόκειται για έναν λογαριασμό στο Instagram με το όνομα «Σταύρος Γεωργάς», μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτόν. Ο εν λόγω άνδρας, έχει στείλει τα ίδια ηχητικά μηνύματα σε μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού της χώρας με σκοπό να αναπτύξει μία συνομιλία.

Το «φαινόμενο» Σταύρος Γεωργάς έχει γίνει viral με τα μηνύματά τουPexels

Ορισμένοι, πίσω από τον «Σταύρο Γεωργά» βλέπουν μία εφαρμογή της Αl τεχνολογίας. Η AI (Artificial Intelligence – Τεχνητή Νοημοσύνη) είναι η συνεργασία πολλών διαφορετικών τεχνολογιών οι οποίες επιτρέπουν στις μηχανές να αναλύουν, να κατανοούν, να ενεργούν και να μαθαίνουν, όπως ακριβώς κάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ωστόσο τα μηνύματα που έστελνε ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχαν ξεκινήσει από το 2018, τότε που η συγκεκριμένη τεχνολογία βρισκόταν υπό ανάπτυξη.

Τα τέσσερα «σχέδια» προσέγγισης του «γύπα» του TikTok

Στο πρώτο ηχητικό μήνυμα που έστελνε έλεγε: «Καλησπέρα, κατ’ αρχάς να σου πω ότι ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει κάτι. Δόξα τω Θεώ μια χαρά παιδί είμαι, ανθρώπινα και μόνο σου έστειλα. Απλά, προσπάθησα να σε κάνω add στο Facebook και δεν μπόρεσα. Σου είναι εύκολο να με κάνεις εσύ; Και μην αγχώνεσαι, δεν πρόκειται να σε ενοχλήσω. Και αυτά στα λέω γιατί σε αυτό το ρημάδι εδώ μέσα θα έχεις δει πολλά, όπως και εγώ. Αν δεν θέλεις, αλίμονο. Απλά μου το λες και το σέβομαι».

Όταν οι παραλήπτες των μηνυμάτων αγνοούσαν τον «Σταύρο», εκείνος δεν «το έβαζε κάτω» και περνούσε στο δεύτερο πλάνο που ήταν η ιστορία της «Βασιλικής». Ο χρήστης αναφερόταν σε μία υποτιθέμενη πρώην του, τη λεγόμενη «Βασιλική», την οποία οι διαδικτυακοί ντεντέκτιβ την ταυτοποίησαν με την ηθοποιό «Βασιλική Αγγελή». Στο δεύτερο ηχητικό ανέφερε στις κοπέλες: «Εσύ λογικά θα ξέρεις και την πρώην μου».

Όταν πάλι οι χρήστες τον διέγραφαν, τότε εκείνος επέμενε να τους στέλνει και ζητούσε να του τηλεφωνήσουν για να μάθει τον λόγο. «Με τσέχασες», «γιατί με τσέχασες;», «Μην αγχώνεσαι δεν μιλάς με κανένα μ…κα. Ανθρώπινα σου έστειλα, αλίμονο», έλεγε με ναζιάρικο ύφος στα επόμενα μηνύματα.

Αφού η προσέγγιση αυτή δεν είχε ανταπόκριση ο «Σταύρος» από ευγενικός γινόταν αισχρός χρησιμοποιώντας επιθετικές φράσεις όπως «ξέρεις ποιος σου μιλάει;».

Το «φαινόμενο» έγινε viral σε DT

Τα ηχητικά του άνδρα έγιναν σε απίστευτο χρόνο το viral των Social media αφού χιλιάδες χρήστες το έχουν αναπαράγει στις δημοσιεύσεις του. Μέσα σε ελάχιστες ώρες η πλατφόρμα του TikTok γέμισε με τα ηχητικά βίντεο του «Mr Greek Kamaki». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηχητικά του μηνύματα ενέπνευσαν πολλούς djs με αποτέλεσμα να γίνουν ακόμα και τραγούδι, το οποίο ακούγεται στα νυχτερινά κλαμπ.

Τις επόμενες ώρες το προφίλ με το όνομα «Σταύρος Γεωργάς» και τη φωτογραφία ενός καλογυμνασμένου άνδρα από την παραλία έκανε την εμφάνισή του, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλες τις κοπέλες που δημοσίευσαν τα μηνύματά του.

«Σας ευχαριστώ όλους για αυτή την απρόσμενη φήμη που μου δώσατε απλόχερα. Από χθες το βράδυ έχουν πάρει φωτιά τα μηνύματά μου στο Facebook και Instagram. Είμαι ένας άνθρωπος που θαυμάζω το γυναικείο φύλο. Για μεγάλο διάστημα έψαχνα να βρω μία γυναίκα να αντικαταστήσει τη μεγάλη μου σχέση. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Παρ’ όλα αυτά ευχαριστώ που με κάνετε να γελάσω και σήμερα… Ξέρω πολλές από εσάς από το 2018 έως και σήμερα ακόμα χοροπηδάτε, αλλά θα τα ξαναπούμε αργά ή σύντομα», αναφέρει το προφίλ, το οποίο βέβαια δεν είναι σαφές αν ανήκει στον «γύπα του TikTok» όπως τον αποκαλούν στα social media.

Ωστόσο, η ανάρτησή του μετρά χιλιάδες προβολές και οι ακόλουθοί του ξεπερνούν τους 1.265. Επίσης υπάρχει μόνο μία ακόμη δημοσίευση στο προφίλ του που γράφει: «Σας αγαπάω όλους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μήνυμα σαν του «Σταύρου Γεωργά»

Ένα αντίστοιχο μήνυμα δέχτηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Συγκεκριμένα μία χρήστης η οποία δεν μπορούσε να τον βρει στη βουλή, του έστειλε ηχητικό μήνυμα στο Instagram μέσω του οποίου έλεγε στον πρωθυπουργό: «Κυριάκο, καλησπέρα. Ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει τίποτα, μόνο κάτι επιδόματα. Ανθρώπινα μόνο σου στέλνω, γιατί προσπάθησα να σε βρω στη Βουλή και δεν τα κατάφερα. Θα σου ήταν μήπως εύκολο να επικοινωνήσεις εσύ μαζί μου; Και αν δεν θέλεις, θα το σεβαστώ. Απλά πες το μου και θα το καταλάβω».

Το ελληνικό Netflix τρολάρει τον Σταύρο Γεωργά που έγινε viral στο TikTok

Τον τρόπο που ο «γύπας του διαδικτύου» επικοινωνούσε με τις κυρίες αποφάσισε να τρολάρει και το ελληνικό Netflix. Σε μία φωτογραφία του Τζον Γκόλντμπεργκ, του ήρωα που υποδύεται ο Πεν Μπάντζλι στη δημοφιλή σειρά You, σημείωσε: «κάποια με τσέχασε».

Στη λεζάντα της φωτογραφίας πρόσθεσαν αναφερόμενοι στη γυναίκα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του ήρωα στην τελευταία σεζόν: «Κέιτ μου καλησπέρα. Καταρχάς να σου πω ότι ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει κάτι, δόξα τω Θεώ μια χαρά παιδί είμαι. Ανθρώπινα και μόνο σου έστειλα…».

H επιλογή της σειράς δεν ήταν τυχαία αφού στη συγκεκριμένη παραγωγή ο ήρωας «ψάχνει» κοπέλες τις οποίες αργότερα θα κακοποιήσει μέσω των Social media.

Η ιστορία του Παναγή από τα Μέγαρα

Η ιστορία του έρχεται να θυμίσει τον Παναγή από τα Μέγαρα που είχε μεγαλουργήσει με τη δεκαετία του 1940.

Ο Παναγής τριγυρνούσε στα χωριά ως έμπορος, έκλεινε συμφωνίες με τους αγρότες σε καλές τιμές και όταν κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, αρραβωνιαζόταν την πιο πλούσια κοπέλα της περιοχής. Μέχρι να εξαφανιστεί είχε καταφέρει να αποσπάσει από την οικογένεια της νύφης πολλά χρήματα ως δανεικά και συνήθως άρπαζε και μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Με αυτή τη μέθοδο είχε αρραβωνιαστεί πάνω από δέκα κοπέλες από τις γύρω περιοχές όπως αναφέρουν χρονογραφήματα που είχαν ασχοληθεί με εκείνη την εποχή.

Όταν όμως έφτασε η ώρα του «πότε θα γίνει ο γάμος» τότε ο Παναγής, που δεν σκόπευε να παντρευτεί, όρισε με όλες τις υποψήφιες συζύγους τους γάμους την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και στην ίδια εκκλησία. Έτσι πήγαν όλες οι νύφες στην εκκλησία, χωρίς όμως να εμφανιστεί ποτέ ο γαμπρός.

«Μήπως είδατε τον Παναγή;», ήταν η ερώτηση που έκαναν οι συγγενείς των κοριτσιών και κάπως έτσι βγήκε η φράση «μην είδατε τον Παναγή», η οποία… εξελίχθηκε και σε «μην είδατε τον Παναή», όταν θέλει να αναφερθεί σε κάποιον που δίνει μια υπόσχεση αλλά αντί να την τηρήσει… εξαφανίζεται.

Η διάσημη έκφραση έγινε και ταινία με τον Θανάση Βέγγο.

Σχετικές ειδήσεις

TikTok: Επιτυχία στα κλαμπ έχει γίνει τραγούδι με τον viral... γύπα, «Σταύρο Γεωργά»

TikTok: «Ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει κάτι» - Viral η ατάκα γύπα

Γιατί η Δημοκρατία φοβάται τόσο πολύ το TikTok και το απαγορεύει;

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ