ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βίντεο: Nexus 4 - Παρουσιάστηκε αθόρυβα αλλά κάνει πάταγο!

Βίντεο: Nexus 4 - Παρουσιάστηκε αθόρυβα αλλά κάνει πάταγο!

Από την μία η θεομηνία, που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Από την άλλη, η παρουσίαση και η κυκλοφορία των Windows 8. Στην μέση; Οι σεμνές ανακοινώσεις της Google για το λανσάρισμα δύο νέων προϊόντων. Του νέου κινητού Nexus 4 που φέρει την υπογραφή της LG και του νέου tablet που φέρει την υπογραφή της Samsung.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές την παράσταση έκλεξε το κινητό καθώς συνδυάζει κορυφαία τεχνολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά με τιμή... «κινέζικου» προϊόντος. Πρόκειται για μία συσκευή η οποία είναι «ντυμένη» με Gorilla Glass και στις δύο πλευρές.

Διαθέτει μία οθόνη 4.7 ιντσών, ανάλυσης 1280 x 768 IPS, επεξεργαστή quad-core Snapdragon S4 Pro, χρονισμένο στα 1.5GHz.

Η πίσω κάμερα είναι 8 megapixel και 1.3 megapixel η εμπρόσθια. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις των 8GB και 16GB, ενώ διαθέτει 2GB RAM και μπαταρία 2.100mAh.

Φυσικά επειδή στην ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε... όλα, από το κινητό λάμπουν δια της απουσίας τους τόσο η micro SD υποδοχή (για επέκταση μνήμης), όσο και το ραδιόφωνο.

Και μπορεί το ραδιόφωνο να μην είναι για τους περισσότερους σημαντικό, αλλά τα 16GB μνήμης για τους heavy users δεν θεωρούνται αρκετά.

Εκεί που «νικάει» η νέα συσκευή, είναι πως από την στιγμή που έχει την υπογραφή της Google, θα παίρνει πρώτη, κάθε καινούργια έκδοση Android που θα κυκλοφορεί.

Το ζουμί της ιστορίας όμως είναι η τιμή, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από την Google, η έκδοση με τα 8GB κοστολογείται 299 δολάρια και αυτήν με τα 16GB προς 349 δολάρια (στην Ελλάδα ίσως λίγο παραπάνω...).

Με το λανσάρισμα του Nexus 4, θα αλλάξουν πολλά, κυρίως στις τιμολογιακές πολιτικές των μεγάλων εταιριών.

Πηγή βίντεο: Theverge