ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Smartphones και tablets ισχυρότερα από υπολογιστές!

Smartphones και tablets ισχυρότερα από υπολογιστές!
Μπορεί το ενδιαφέρον όλων να έχει στραφεί στη νέα γενιά smartphones με διπύρηνους...

Μπορεί το ενδιαφέρον όλων να έχει στραφεί στη νέα γενιά smartphones με διπύρηνους επεξεργαστές, παρόλα αυτά η Texas Instruments προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά και ανακοίνωσε μια νέα πλατφόρμα επεξεργαστών που ονομάζονται OMAP 5!

Οι νέοι επεξεργαστές OMAP 5430 και OMAP 5432 είναι multi-core τεχνολογίας και όχι απλά δύπ πυρήνων και κατασκευάστηκαν με την αρχιτεκτονική ARM Cortex A15 στα 28nm αποδίδοντας τριπλάσια σε σχέση με τον σημερινό OMAP 4430 πράγμα που σημαίνει ότι αγγίζοντας ταχύτητες έως 2GHz!

Επιπλέον, μιας και το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων χρηστών εστιάζεται στο gaming, οι νέοι OMAP έχουν πέντε φορές μεγαλύτερη απόδοση στα γραφικά, δυνατότητα υποστήριξης μέχρι και 4 οθόνες ταυτόχρονα (3x LCD ανάλυσης QSXGA και 1x 3D μέσω HDMI 1.4a), 4 κάμερες ταυτόχρονα (εγγραφή και playback Full HD video 1080p S3D), μετατροπή 2D σε S3D ανάλυσης 1080p σε πραγματικό χρόνο, αναγνώριση χειρονομιών τύπου Kinect και pico-βιντεοπροβολέα!

Τέλος περιλαμβάνεται υποστήριξη USB 3.0, SATA 2.0, SDXC και υποστήριξη μνήμης έως 8GB.

Επίσημες πληροφορίες για το πότε θα ενσωματωθούν στα επερχόμενα tablets και smartphones δεν υπάρχουν, αν και φήμες θέλουν να κάνουν την εμφανισή τους στα μέσα του 2012.