ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πιο κοντά στον πρώτο κοινό φορτιστή κινητών η ΕΕ

Πιο κοντά στον πρώτο κοινό φορτιστή κινητών η ΕΕ
Δείγμα του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων, που θα έχει συμβατότητα με κινητά οποιασδήποτε...

Δείγμα του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων, που θα έχει συμβατότητα με κινητά οποιασδήποτε εταιρείας παρέδωσε η Μπρίτζετ Κοσγκρέιβ, γενική διευθύντρια της Digitaleurope στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι.

Η συγκεκριμένη ιδέα προωθείται εδώ και αρκετά χρόνια από την Κομισιόν, ωστόσο το βήμα προς την επίτευξη ενός φορτιστή για όλες τις μάρκες τηλεφώνων έγινε μετά τη συνεργασία με 14 εταιρείες του κλάδου.

Τα τεχνικά πρότυπα για τα κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων δημοσιεύτηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2010. Οι δεκατέσσερις κατασκευαστές συμφώνησαν να προωθήσουν τους νέους κοινούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τη διάρκεια του 2011.

Ο κ. Ταγιάνι παραλαμβάνοντας το φορτιστή χαιρέτησε την σταδιακή παραγωγή φορτιστών, επισημαίνοντας ότι περιμένει να τον δει στα ράφια των καταστημάτων.

Η δημοσίευση των προτύπων το Δεκέμβριο του 2010 είχε ως αποτέλεσμα να μπορούν πλέον οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να προβούν στις απαιτούμενες αλλαγές στο σχεδιασμό και τις δοκιμές των φορτιστών, για να διασφαλιστεί ότι τα συμβατά τηλέφωνα είναι ασφαλή και λειτουργικά.

Στόχος είναι τα συμβατά κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων να μπορούν πλέον να λειτουργούν με τον ίδιο κοινό φορτιστή, εξέλιξη η οποία θεωρείται ένα μεγάλο βήμα προόδου για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: newscode.gr