ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρώσοι αστρονόμοι προβλέπουν τη σύγκρουση του Apophis με τη Γη

Ρώσοι αστρονόμοι προβλέπουν τη σύγκρουση  του Apophis με τη Γη
Ρώσοι αστροφυσικοί έχουν προβλέψει ότι...

Συντάκτης: Ζησιάδη Βασιλική

Ρώσοι αστροφυσικοί της ερευνητικής ομάδας της Αγίας Πετρούπολης, έχουν προβλέψει ότι ο αστεροειδής Apophis, είναι πιθανόν να συγκρουστεί με τη Γη στις 13 Απριλίου, 2036.

«Ο Apophis θα προσεγγίσει τη Γη σε απόσταση 37,000-38,000 χιλιομέτρων στις 13 Απριλίου του 2029. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης θα είναι η σύγκρουση του με τη Γη, στις 13 Απρίλη του 2036», δήλωσε ο καθηγητής Leonid Sokolov του Πανεπιστημίου St. Petersburg.
Ο επιστήμονας είπε, ωστόσο, ότι η πιθανότητα μιας σύγκρουσης το 2036 θα είναι μια εξαιρετική εξέλιξη ισχυριζόμενος, ότι ο αστεροειδής θα διασπαστεί σε μικρότερα τμήματα κατά την σύγκρουσή του με τη Γη, κάτι αναμενόμενο για τα επόμενα χρόνια.

«Στόχος μας είναι να εξετάσουμε διάφορες εναλλακτικές λύσεις και να αναπτύξουμε σενάρια και σχέδια δράσης ανάλογα με τα αποτελέσματα των περαιτέρω παρατηρήσεων του αστεροειδούς Apophis», δήλωσε ο Sokolov.

Ο αστεροειδής, που ανακαλύφθηκε το 2004, θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας, αν και οι επιστήμονες της NASA μείωσαν την πιθανότητα επικίνδυνης επιδρομής στη Γη το 2036.

Η Διαστημική επιστημονική ομάδα της Ρωσίας έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα τα σχέδιά της, σχετικά με τις δυνατότητες αποτροπής σύγκρουσης του μεγάλου αυτού αστεροειδούς με τη Γη.

Πηγές πληροφόρησης:

examiner.com

javabutik.com

en.rian.ru