ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο κινητό - κονσόλα παιχνιδιών είναι γεγονός!

Το πρώτο κινητό - κονσόλα παιχνιδιών είναι γεγονός!
To πρώτο κινητό τηλέφωνο που ταυτόχρονα είναι και φορητή...

To πρώτο κινητό τηλέφωνο που ταυτόχρονα είναι και φορητή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Play Station Portable (PSP) παρουσίασε η εταιρία SonyEricsson.

H συσκευή, με την ονομασία Xperia Play, σύμφωνα με το BBC, παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο και έκθεση κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη και αποτελεί μια προσπάθεια της SonyEricsson να δώσει τη δική της απάντηση στον ολοένα εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό στο πεδίο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones), που έχουν και δυνατότητες βιντεοπαιγνιδιών (gaming).

To Xperia Play, που «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google, θα αρχίσει να πωλείται τον Μάρτιο και οι χρήστες θα μπορούν να διαλέξουν τίτλους βιντεοπαιχνιδιών από 20 εταιρίες παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις του PSP έχουν σταδιακά μειωθεί και η Sony δεχόταν πιέσεις να ανανεώσει το προϊόν της. Με τη νέα φορητή συσκευή, η εταιρία, σύμφωνα με τους αναλυτές, προχωρά στη στρατηγική επιλογή να ενσωματώσει πλέον τα βιντεοπαιχνίδια στα κινητά τηλέφωνα.

Στην ίδια έκθεση-συνέδριο, η κορεατική LG παρουσίασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο με τρισδιάστατη οθόνη, καθώς και ένα τρισδιάστατο υπολογιστή-ταμπλέτα. Και οι δύο συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες να τραβάνε 3-D εικόνες και βίντεο, καθώς επίσης να «ανεβάζουν» απευθείας τα βιντεοκλίπ τους στο YouTube.

Πηγή: www.newscode.gr