ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε την Ανάφη από το διάστημα!

Δείτε την Ανάφη από το διάστημα!
Με μία διαστημική φωτογραφία που απεικονίζει την Ανάφη, αυτό το μικρό κυκλαδίτικο νησί...

Με μία διαστημική φωτογραφία που απεικονίζει την Ανάφη, αυτό το μικρό κυκλαδίτικο νησί, εγκαινιάστηκε η τοπική υπηρεσία πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στα ελληνικά, όπου παρέχονται ειδήσεις και πληροφορίες για τις διάφορες δραστηριότητες του.

Πριν από λίγο καιρό, συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli ο οποίος το τελευταίο δίμηνο ζει και εργάζεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) φωτογράφισε την Ανάφη.

Ο αστροναύτης στον ελεύθερο χρόνο του συνηθίζει να τραβάει φωτογραφίες από διαφορετικές γωνιές της Γης και στη συνέχεια να τις ανεβάζει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Flickr.

Οι φωτογραφίες του έχουν εντυπωσιάσει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου. Μάλιστα μπορείτε να δείτε εδώ μία φωτογραφία ατόλης που βρίσκεται βορειοανατολικά των νησιών του Σολομώντα, με την οποία ευχήθηκε για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Ιταλός αστροναύτης Nespoli δηλώνει με ρομαντική διάθεση: "Επιθυμία μου είναι να έχουν όλοι τη δυνατότητα να έρθουν κάποια στιγμή εδώ επάνω και να δουν τη Γη από ψηλά, αλλά αφού αυτό δεν είναι εφικτό, αρκούμαι προς το παρόν στο να μοιράζομαι εικόνες και συναισθήματα"!

Πηγή: pyles.tv