ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανακαλύφθηκε χημική ουσία κατά του στρες και της φαλάκρας

Ανακαλύφθηκε  χημική ουσία κατά του στρες και της φαλάκρας
Στην ανακάλυψη μιας χημική ουσίας η οποία βοηθά στην επανεμφάνιση...

Στην ανακάλυψη μιας χημική ουσίας η οποία βοηθά στην επανεμφάνιση μαλλιών προχώρησαν αμερικανοί επιστήμονες, κατά την διάρκεια μελετών για τα αποτελέσματα του στρες στο έντερο.

Η σχετική μελέτη η οποία παρουσιάστηκε από μελετητές στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, απέδειξε ότι εισάγοντας μια ουσία (αστρεσίνη-Β) που μπλοκάρει μια ορμόνη του στρες έχει ως συνέπεια τα πειραματόζωα (ποντίκια) να αρχίζουν να ξαναβγάζουν τρίχες και μάλιστα με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό.

"Σχεδόν το 100% των ποντικιών ανταποκρίθηκε. Οι τρίχες τους επανήλθαν πλήρως. Είναι ένα κυριολεκτικά δραματικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο ερευνητής Μίλιον Μουλουγκέτα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA).

Μάλιστα, το ξαναφύτρωμα των τριχών των ποντικιών είχε ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών και επιβεβαιώθηκε από νέα πειράματα, τα οποία επίσης έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ουσία (αστρεσίνη-Β), όχι μόνο ξαναβγάζει τις χαμένες τρίχες, αλλά επίσης εμποδίζει την απώλειά τους στο αρχικό στάδιο του προβλήματος.