ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γ. Αλκαίος: Στα τραγούδια της Eurovision δεν άκουσα Ελλάδα

Γ. Αλκαίος: Στα τραγούδια της Eurovision δεν άκουσα Ελλάδα

του Αντώνη Ανδρικάκη

Μένει μόνιμα πια στη Μήλο. Πιο ήρεμος και δημιουργικός από ποτέ, καθαρίζει καλώδια και φτιάχνει συνδεσμολογίες για το καινούργιο του studio. Πίνει καφέ δίπλα στη θάλασσα! «Θέλω να ζήσω τη ζωή μου σε ένα άλλο επίπεδο και να βγάλω άλλα πράγματα σιγά-σιγά», εξομολογείται στο newsbomb.gr και συνεχίζει. «Είναι σημαντικό να ζεις και να αναπνέεις σωστά. Η Μήλος είναι η πατρίδα της γιαγιάς μου. Πρωτοήρθα εδώ σε ηλικία 27 χρόνων και αμέσως είπα πως κάποια στιγμή θα μείνω εδώ. Καθαρή αγάπη για το νησί και την ενέργεια που έχει. Γιατί πιστεύω πολύ στην ενέργεια. Απλώς όταν τα αναλύεις αυτά σε παίρνουν για τρελό και αρχίζουν και λένε διάφορα».

Ετοιμάζει μια καινούργια δουλειά που θα έχει τίτλο «déjà vu», που περιλαμβάνει επιτυχίες των τελευταίων 20 χρόνων μέσα από μια νέα μουσική ματιά. Δούλεψαν 4 ενορχηστρωτές, 27 μουσικοί, και η παραγωγή ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο και το Σίδνεϊ. «Θέλω να κάνω μόνο μουσική. Είχα χάσει το στόχο μου. 17 χρονών μπήκα στο χώρο για να κάνω μουσική. Άφησα το στίγμα μου σε μερικά πράγματα. Στην πορεία ανακάλυψα όμως ότι ασχολήθηκα πιο πολύ με τους ανθρώπους που δεν κάνουν μουσική παρά με την ίδια τη μουσική».

Μιλάει για ραδιοφωνικούς παραγωγούς που ήθελαν να ελέγξουν τη μουσική και για καλλιτέχνες που δεν ξέρουν το λα-μινόρε! «Η δεκαετία του΄90 είχε μουσικούς. Εμπορικοί καλλιτέχνες όπως εγώ, ο Δάντης, ο Ρόκος, ο Σφακιανάκης, ο Σάκης, η Μαντώ, η Αλέξια, ο Θάνος Καλλίρης, όλοι αυτοί είτε μας αρέσει είτε όχι είχαν απόλυτη σχέση με τη μουσική. Αργότερα άλλαξαν τα πράγματα. Αν κάποιος έχει λίγο καλή φωνή, τον βάζουμε να αδυνατίσει, να φτιάξει τα δόντια του, να φυτέψει και λίγα μαλλιά και να τον βάλουμε μπροστά να πουλήσει κάποια CD. Τώρα πια δεν πουλάνε CD. Ήρθε η κρίση και ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που πραγματικά ξέρει».

Άκουσε τα τραγούδια της Eurovision. Του άρεσαν σε γενικές γραμμές. «Για μένα στα τραγούδια έπρεπε οι μισοί τουλάχιστον στίχοι να είναι ελληνικοί. Πολέμησαν για να μπει ελληνικός στίχος. Άκουσα καλά τραγούδια, αλλά δεν άκουσα Ελλάδα. Άκουσα 6 τραγούδια αλλά μόνο μία μουσική πρόταση…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ