ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δ. Γόντικας: Δεν πάω με τα παιδιά μου σε ντέρμπι

Δ. Γόντικας: Δεν πάω με τα παιδιά μου σε ντέρμπι
Βρέθηκε στο κέντρο των τελευταίων - θλιβερών για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Βρέθηκε στο κέντρο των τελευταίων - θλιβερών για το ελληνικό ποδόσφαιρο - γεγονότων. Ως αντιπρόεδρος και προεδρεύων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ χρειάστηκε να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις. «Η ύπαρξη τέτοιων καταστάσεων στο χώρο του αθλητισμού δυσκολεύει τη ζωή όσων δουλεύουμε στο κομμάτι αυτό, τη ζωή των φιλάθλων και βέβαια τη ζωή των πρωταγωνιστών, των ποδοσφαιριστών και των προπονητών», εξομολογείται στο newsbomb.gr.

Αθλητής ο ίδιος αλλά και νομικός, ένας άνθρωπος με παιδεία, μέτρο και άποψη διατυπώνει τη γνώμη του για όσα συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο του κορυφαίου λαϊκού αθλήματος. «Η εποχή είναι προβληματική σε πολλές εκφάνσεις της. Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί να είναι άσχετα και ασύνδετα με την γενικότερη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας τώρα. Έχει να κάνει βέβαια και με ιδιοσυγκρασίες προσώπων, με διαδικασίες, ένα κομμάτι έχει να κάνει και με τους νόμους».

Δίνει έμφαση στο νομικό πλαίσιο που πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει και μάλιστα γρήγορα. «Όταν υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που «επιτρέπει» κάποια φαινόμενα είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις περιορισμό. Αντίθετα αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που σου δίνει την δυνατότητα, με γρήγορες διαδικασίες και κατ΄ευθείαν λήψη μέτρων να αποκρούσεις, να καταστείλεις τότε αλλάζουν τα πράγματα. Βέβαια δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να υπάρχει θέληση να εφαρμόσουμε το πλαίσιο αυτό».

Μιλάει για τις σχέσεις και τις ισορροπίες ανάμεσα στις ΠΑΕ,τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους οργανωμένους φιλάθλους και φυσικά την πολιτεία. Τονίζει πως ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος και παραδέχεται πως δύσκολα θα πήγαινε με τα παιδιά του σε ντέρμπυ του ελληνικού πρωταθλήματος. «Στο champions league δεν υπάρχουν έκτροπα και δυσάρεστες καταστάσεις που ζούμε στο εγχώριο πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν νόμοι αλλά και η αρχή που τους επιβάλλει και τους θεσμοθετεί είναι άτεγκτη…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ