ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μάχη της «ταμπλέτας»

Η μάχη της «ταμπλέτας»
Σε τεχνολογικό επίπεδο διανύουμε την εποχή της «ταμπλέτας». Μετά το iPad της apple, ολοένα και περισσότερες εταιρίες είδαν ότι τα...

Σε τεχνολογικό επίπεδο διανύουμε την εποχή της «ταμπλέτας».
Μετά το iPad της apple, ολοένα και περισσότερες εταιρίες είδαν ότι τα tablets θα γίνουν μόδα καθώς συνδυάζουν πολύ καλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, συνδεσιμότητα στο internet (όπου κατά κάποιο τρόπο εξαρτώνται από αυτό), design και χρηστικότητα καθώς καταργούν σε γενικές γραμμές τα netbooks.
Δύο είναι τα κυρίαρχα (και πιο δημοφιλή) λειτουργικά συστήματα για tables. Το iOS της apple και το android από την google.

Μετά το iPad ήρθε το Samsung Galaxy Tab το οποίο έχει λειτουργικό σύστημα android «Froyo» 2.2 . Το πρόβλημα με την έκδοση 2.2 (όπως και οι παλαιότερες) είναι πως σχεδιάστηκε με γνώμονα τα κινητά τηλέφωνα και γι αυτό τον λόγο, το 7 ιντσών Galaxy Tab δεν προσέφερε την αληθινή εμπειρία tablet (κάτι το οποίο πρόσφερε το iPad).


H απάντηση της google ήρθε από την ανακοίνωση πως το android «Honeycomb» 3.0 θα είναι διαθέσιμο μόνο για tablet.
Στην ουρά μπήκαν πολλές εταιρίες οι οποίες άρχισαν να ανακοινώνουν τα νέα δημιουργήματά τους.

Το HTC Flyer θα βγει με την έκδοση 2.3 η οποία θα είναι αναβαθμίσιμη σε 3.0,



το LG Optimus Pad επίσης θα «κουβαλάει» την έκδοση 3.0,



το Dell Streak 7

καθώς και το Samsung Galaxy Tab S.

Το «βαρύ πυροβολικό» όμως αναμένεται να είναι το Motorola Xoom και γι αυτό έχουν ξεκινήσει οι συγκρίσεις με το ολόφρεσκο iPad 2.


Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις άλλες εταιρίες οι οποίες βασίζονται σε άλλα λειτουργικά συστήματα όπως είναι το BlackBerry PlayBook tablet που έχει BlackBerry Tablet OS

καθώς και το Tablet HP TouchPad το πρώτο με λειτουργικό σύστημα webOS

Η μάχη για την επικράτηση της καλύτερης «ταμπλέτας» έχει ξεκινήσει και μέσα από κάτι τέτοιες μάχες κερδισμένος βγαίνει ο καταναλωτής.