ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γ. Χριστοδουλόπουλος: Έτσι γράφτηκε το τραγούδι της Eurovision

Γ. Χριστοδουλόπουλος: Έτσι γράφτηκε το τραγούδι της Eurovision
Είναι ταλαντούχος, δουλευταράς, ξεκίνησε στα 19 του και ήδη σήμερα...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Είναι ταλαντούχος, δουλευταράς, ξεκίνησε στα 19 του και ήδη σήμερα στα 27, μετράει πολλές επιτυχίες και προχωρεί ακάθεκτος. Αφοσιωμένος στη μουσική, περνάει ατέλειωτες ώρες στο studio -ενίοτε τρώει πάνω στην κονσόλα- και πλησιάζει με νότες τα όνειρά του και τους ακροατές του. Τελευταία του δημιουργία το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Τον βρήκα –πού αλλού- στο studio. «Είμαι κλεισμένος και ξαναφτιάχνω το κομμάτι για το Ντίσελντορφ. Κάνω αλλαγές στην ενορχήστρωση», εξομολογείται στο newsbomb.gr και συνεχίζει. «Θέλαμε να στείλουμε κάτι στο εξωτερικό που να αφορά την ελληνική μας κουλτούρα. Και παράλληλα είχαμε στο μυαλό μας και τα σύγχρονα ρεύματα στη μουσική που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις όταν απευθύνεσαι σε ξένο ακροατήριο».

Δεν τον αφορά όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το θέμα. «Υπάρχει κάθε χρόνο ένα σου 'πα- μου 'πες αλλά πιστεύω πως όλοι πρέπει να περιμένουμε την 10η Μαΐου. Ότι και να πούμε εκεί θα φανεί το πράγμα. Αυτό που είδατε στον ελληνικό τελικό δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που θα δείτε στην Γερμανία».

Η ιδέα τού ήρθε αστραπιαία, την πιστεύει και δεν επηρεάζεται από τα σχόλια που πάντα συνοδεύουν τον διαγωνισμό. «Αυτή είναι η πρότασή μας. Αυτό πιστεύαμε εξ αρχής. Ο καθένας κρίνει ανάλογα με την αισθητική του. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Τον ελεύθερο χρόνο του πάει σινεμά, πάει βόλτες, παίζει play-station και έχει την ουσία και την αλήθεια της γενιάς του απέναντι στην επιτυχία και τις παγίδες της διασημότητας. «Κακά τα ψέματα. Κανείς δεν κάνει κάτι για να το ακούει μόνος στο σπίτι του. Μ' ενδιαφέρει να επικοινωνήσω την δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρει το παρασκήνιο. Όλοι έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους. Όχι μόνο η γενιά μου αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Έχουν δημιουργηθεί στεγανά και στερεότυπα που είναι αντίθετα με την μουσική και την τέχνη».

Μου λέει πώς γράφτηκε το τραγούδι της Eurovision.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ