ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εφεύρεση μετατρέπει τη φωνή σε φαγητό (video)

Εφεύρεση μετατρέπει τη φωνή σε φαγητό (video)

Η όπερα ακούγεται καλά αλλά τρώγεται ακόμα καλύτερα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι σχεδιαστές Michael Burton και Michiko Nitta, που συνδυάζοντας την τέχνη με την επιστήμη δημιούργησαν την «Όπερα των φυκιών».

Κατά την παρουσίασή της καινοτομίας τους, που μπορείτε να δείτε στο video, οι σχεδιαστές ζήτησαν από τη σοπράνο Louise Ashcroft να δείξει στο κοινό τη μοναδική σχέση που έχουν οι άνθρωποι με τα φύκια.

Το διοξείδιο του άνθρακα που συλλέγεται τροφοδοτεί τα φύκη, τα οποία αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της παράστασης της όπερας και τα οποία στη συνέχεια σερβίρονται στο κοινό. Με αυτό τον τρόπο οι παρευρισκόμενοι μπορούν πραγματικά να γευτούν τα τραγούδια της σοπράνο.

Σημειώνεται πως η τραγουδίστρια της όπερας έχει εκπαιδευτεί ειδικά για το συγκεκριμένο project ώστε να αυξήσει τη χωρητικότητα των πνευμόνων της και να παράγει τα καλύτερα φύκη από άποψη ποιότητας.

Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγο λίπασμα για να αναπτυχθούν γρήγορα και μέχρι το τέλος της παράστασης φτιάχνουν εξαιρετικά πιάτα σούσι και σερβίρονται στο κοινό.

Οι δημιουργοί του project σπούδασαν μαζί στο Βασιλικό Κολλέγιο Καλών Τεχνών στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκτός από την «Όπερα των Φυκιών» έχουν συνεργαστεί και σε άλλα ερευνητικά προγράμματα που προσπαθούν να φέρουν τον άνθρωπο κοντά στην τεχνολογία και την επιστήμη.

Δείτε το βίντεο