ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γλυκερία: Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάψει να χαίρεται

Γλυκερία: Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάψει να χαίρεται
Η Γλυκερία ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ίσως...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Η Γλυκερία ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ίσως έχουμε ανάγκη περισσότερο αυτή την εποχή. Η αισιοδοξία, ο αυθορμητισμός, η ζεστασιά του λόγου της, μπορούν να σου φτιάξουν το κέφι. Όπως ακριβώς το τραγούδι της, που χρόνια τώρα μας παρασύρει και μας απογειώνει. «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάψει να χαίρεται. Δεν μπορεί να ζήσει αλλιώς! Δεν μπορεί να είναι μέσα στη μαυρίλα συνεχώς. Έχουμε τόση μαυρίλα γύρω μας, που τα πράγματα που μας δίνουν χαρά, πρέπει να τα ευχαριστιόμαστε. Πρέπει να τα ζούμε! Και το τραγούδι το προσφέρει αυτό», εξομολογείται στο newsbomb.gr.

Μιλούσε στο άλλο τηλέφωνο με τον Βασίλη Σαλέα και τον ρωτούσε πως του φάνηκε η ερμηνεία της σε ένα καινούργιο του τραγούδι. «Ξέρεις – μου λέει- αυτοί οι άνθρωποι είναι παιχταράδες και με κομπλάρουν λιγάκι. Αυτοί τραγουδούν ωραία και παίζουν ωραία. Για μας, που δεν είμαστε του δημοτικού τραγουδιού, είναι δύσκολο γιατί αυτοί είναι φοβεροί»!

Ο Σαλέας επιδοκίμασε την ερμηνεία και η Γλυκερία έκανε σαν μικρό παιδί. «Τι μας έχει μείνει πια; Οι δημιουργοί και οι ερμηνευτές χαίρονται πάντα με το ωραίο αποτέλεσμα. Αν και ξέρουν πως μπορεί να μην πουλήσει. Μπορεί ο κόσμος να προσεγγίζει αλλιώς το τραγούδι, μπορεί να ακολουθεί λίγο τις μόδες… Δεν έχει σημασία. Η δημιουργία είναι δημιουργία και το καλό δεν παύει να είναι καλό και να λειτουργεί έστω και υπόγεια».

Ειλικρινής και αυθεντική μου αποκαλύπτει τους λόγους που έκλεισε πρόωρα το μαγαζί που δούλευε το χειμώνα και πως περιμένει με ανυπομονησία τη συναυλία της 13ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη. «Αισθάνομαι τυχερή και ευλογημένη που είμαι σε αυτόν τον χώρο. Ξεφεύγω έστω και μουρμουρίζοντας στο σπίτι μου. Τραγουδάω μόνη μου ή με τους φίλους μου. Ο κόσμος ψάχνει μια στιγμή για να χαρεί. Απλώς δεν έχει πια χρήματα να ξοδέψει για αυτό. Το διεκδικεί πάντως και το πετυχαίνει μέσα από παρέες, στα σπίτια, στις ταβέρνες….. Πηγαίνουμε σε έναν πιο απλό τρόπο πια. Όπως απλή είναι και η ζωή. Όσο δύσκολη και να φαίνεται μπορούμε με απλά πράγματα να χαρούμε».

Μου μιλάει ακόμα για την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ