ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πάχος ευθύνεται για εμφράγματα και εγκεφαλικά

Το πάχος ευθύνεται για εμφράγματα και εγκεφαλικά
Έρευνα ομάδας επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, τονίζει πως σημασία δεν έχει ο σωματότυπος, αλλά το πάχος…

Μια νέα έρευνα επιστημόνων έρχεται να καταργήσει τη θεωρία, πως οι άνθρωποι που έχουν συσσωρευμένο λίπος στη μέση τους (το σώμα τους έχει σχήμα μήλου), έχουν πιο πολλές πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα, από αυτούς οι οποίοι έχουν πιο πολύ πάχος στα πόδια και τη λεκάνη (σώμα σε σχήμα αχλαδιού).

Η ομάδα ερευνητών που διευθύνεται από τον καθηγητή Τζον Ντάνες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, αφού μελέτησαν 220.000 ανθρώπους, έδωσαν στη δημοσιότητα τη μελέτη τους. Οι μελετητές, τόνισαν πως ναι μεν η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος, ωστόσο το πόρισμα τους, ήταν πως η κατανομή του πάχους στο σώμα, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Η μελέτη, επισημαίνει πως ο καλύτερος τρόπος πρόληψης πιθανού εμφράγματος, είναι η μέτρηση του ύψους της πίεσης του αίματος, της χοληστερίνης και το ιστορικό διαβήτη.

Στα 10 χρόνια που διήρκησε η έρευνα, η ομάδα του Ντάνες τιμές μετρήσεων σε βάρος, πάχος γοφών, πίεση και χοληστερίνη σε 220.000 ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, όλοι οι σωματότυποι παχυσαρκίας είναι κακοί για τη λειτουργία της καρδιάς.