ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μ. Τσουκαλά: Η τηλεόραση μηρυκάζει τον εαυτό της

Μ. Τσουκαλά: Η τηλεόραση μηρυκάζει τον εαυτό της
Έχει γούστο για 8η χρονιά η Μπήλιω, απλώς φέτος η σαιζόν είναι τρεις μήνες λόγω των γνωστών αιωνίων προβλημάτων...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Έχει γούστο για 8η χρονιά η Μπήλιω Τσουκαλά, απλώς φέτος η σαιζόν είναι τρεις μήνες λόγω των γνωστών αιωνίων προβλημάτων της ΕΡΤ. «Παγκόσμια πρωτοτυπία» μου λέει γελώντας.

Ξεκίνησε λοιπόν πριν από λίγες μέρες και είναι αλήθεια πως πολλοί καλλιτέχνες την περίμεναν μιας και είναι πάντα ένα φιλόξενο βήμα για να παρουσιάσουν την δουλειά τους . Ίσως μάλιστα να είναι πια το μοναδικό. Αλήθεια γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες εκπομπές στα ιδιωτικά κανάλια; «Ίσως πιστεύουν οι επιχειρηματίες ή οι διευθυντές προγράμματος πως δεν είναι πιασιάρικες; Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Τα νούμερα της εκπομπής και η απήχηση που έχει στον κόσμο αποδεικνύουν το αντίθετο», εξομολογείται στο newsbomb.gr και συνεχίζει. «Δεν μπορείς πάντα να αλληθωρίζεις προς την τηλεθέαση»!

Στοχεύει πάντα σε αυτό που ονομάζει «πολιτισμό της καθημερινότητας», βλέπει τηλεθεάσεις, διαβάζει κριτικές. «Πολύ λίγες είναι οι κριτικές που έχω διαβάσει και αισθάνομαι ότι με έχουν εξελίξει».

Δεν νοιώθει ανταγωνιστική με κανέναν. «Κάνω αυτό που ξέρω να κάνω και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο στους τηλεθεατές. Δεν κάνω κάτι σε σχέση με κάτι άλλο. Το όνειρο μου είναι να βλέπει κάποιος μια εκπομπή και μετά να νοιώθει πιο πλούσιος, πιο χαρούμενος. Να νοιώθει ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα βρε αδερφέ! Γιατί υπάρχει αυτή η άλλη Ελλάδα».

Μιλάμε για το ατέλειωτο κουτσομπολιό στη τηλεόραση. «Αυτό πιστεύω ότι είναι μια βαθιά κατρακύλα. Το να μηρυκάζει η τηλεόραση τον εαυτό της είναι από τα πιο βαρετά και ολέθρια πράγματα. Τι κάνεις δηλαδή; Κάνεις εκπομπή που αναπαράγει την τηλεόραση των άλλων. Που είναι το πρωτογενές υλικό; Εμένα κάθε μέρα μου φεύγει η ψυχή για να βρω υλικό! Ε παίρνεις τον έναν, παίρνεις το άλλον, κάνεις μια πλάκα, ένα κουτσομπολιό, λες κοίτα τι φοράει… και τέλος»!

Πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται για την ευκολία. «Είναι εύκολο να παίρνεις κάτι έτοιμο και να το σχολιάζεις. Ο δεύτερο λόγος είναι ότι ακουμπούν σε μια κούραση του κόσμου. Εγώ πιστεύω σε μία συνομιλία μεγαλύτερης ουσίας με τον κόσμο. Και όχι να πέφτεις στις ευκολίες του τύπου-εντάξει είσαι κουρασμένος, σου έχουν συμβεί τόσα πολλά, σου έχουν κόψει τον μισθό, ανεβαίνουν τα πάντα, φάε και ένα κουτσομπολιό για να σε ξεκουράσω, να σε χαλαρώσω…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ