ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αιτήσεις από startups ζητά ο «επιχειρηματικός επιταχυντής» του Δήμου Αθηναίων

Αιτήσεις από startups ζητά ο «επιχειρηματικός επιταχυντής» του Δήμου Αθηναίων

Στις 10 Φεβρουαρίου 2015 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από νεοσύστατες επιχειρηματικές ομάδες (startups) που θέλουν να ενταχθούν στον "επιχειρηματικό επιταχυντή" (business accelerator) του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα λειτουργήσει στις εγκατάστάσεις του Innovathens στην Τεχνόπολη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τεχνόπολη είναι πλέον σε θέση να καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και την επικείμενη προκήρυξη των διαγωνισμών για την επιλογή των συμβούλων που θα παρέχουν τις υπηρεσίες επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στον πρώτο κύκλο λήγει στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Φεβρουαρίου. Για τον δεύτερο κύκλο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Μαρτίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Μαρτίου. Τέλος, για τον τρίτο κύκλο οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως στις 10 Μαϊου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Μαϊου.

Σε κάθε κύκλο θα συμμετέχουν 18 σχήματα 1-4 ατόμων το καθένα. Ο πρώτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαϊου, ο δεύτερος σε εκείνο μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου και ο τρίτος από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από σεμινάρια, εργαστήρια και δράσεις όπου θα παρασχεθούν στοχευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ θα υπάρξουν και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες όπως και mentoring. Όλα αυτά θα παρασχεθούν από συμβούλους που θα επιλεγούν κατόπιν διαγωνισμού.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@innovathens.gr, ενώ περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο www.innovathens.gr.

Σχετικές ειδήσεις