ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δωρεάν το Office στα Android tablets

Δωρεάν το Office στα Android tablets

Πρόσβαση και μάλιστα δωρεάν στις εφαρμογές του Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) για Android έχουν οι χρήστες tablets που χρησιμοποιούν το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι εφαρμογές αυτές δεν θα είναι πλέον σε κατάσταση preview όσον αφορά την εγκατάσταση και τη χρήση τους σε Android tablets, σε μία προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των χρηστών για το Office.

Το μόνο που απαιτείται είναι να έχει κάποιος –ή να δημιουργήσει- έναν Microsoft λογαριασμό προκειμένου να συνδεθεί, ενώ τα αρχεία του μπορούν να αποθηκεύονται απευθείας στο cloud μέσω της υπηρεσίας OneDrive.

Μάλιστα, αν κάποιος χρήστης έχει συνδρομή στο Office365 θα μπορεί να την αξιοποιήσει με το Android tablet του να είναι μία ακόμη συσκευή για να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του.
Οι εφαρμογές του Word, του Excel και του Powerpoint είναι διαθέσιμες ήδη στο Play Store.
Σημειωτέον πως πρόσφατα η Microsoft είχε προχωρήσει στη δωρεάν διάθεση και του OneNote, το οποίο, μάλιστα, είναι διαθέσιμο και για smartphones με Android.

Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε ότι διαθέτει δωρεάν και το app για το Outlook τόσο για συσκευές με iOS όσο και για συσκευές με Android.
Γενικότερα, οι πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση των apps του Office σε tablets με Android είναι πολύ καλές καθώς πολλοί χρήστες αναζητούσαν τρόπους προκειμένου να μπορούν να επεξεργαστούν αρχεία από εφαρμογές του Office και στις φορητές συσκευές τους και ιδίως σε tablets, η μεγαλύτερη οθόνη των οποίων βοηθά πολύ περισσότερο στην ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Σχετικές ειδήσεις