ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Απόρροια (και) της τέχνης η ικανοποίηση

Απόρροια (και) της τέχνης η ικανοποίηση
Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι πνευματικά καλλιεργημένοι άνθρωποι, έχουν πιο πολλές πιθανότητες να αισθάνονται ικανοποίηση...

Ερευνητές του Νορβηγικού πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι πνευματικά καλλιεργημένοι άνθρωποι, έχουν πιο πολλές πιθανότητες να αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση στην πορεία της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health, αναλύθηκαν στοιχεία από 51.000 ενήλικες, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία από την καθημερινότητά τους και την πορεία της ζωής τους. Σύμφωνα με αυτά, οι άνθρωποι που είναι πνευματικά καλλιεργημένοι, έχουν μεγαλύτερο το αίσθημα της αυτοϊκανοποίησης.

Οι άνδρες ικανοποιούνται πιο πολύ με παθητικές δραστηριότητες, όπως συναυλίες και επσικέψεις σε μουσεία, ενώ οι γυναίκες ανεβάζουν την ψυχολογία τους παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο ή παράγοντας οι ίδιες κάποια μορφή τέχνης.

Με λίγα λόγια, οι άνδρες αισθάνονται καλύτερα όταν παρακολουθούν κάτι, ενώ οι γυναίκες, όταν συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα.