ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ εμφανίστηκε στην παρουσίαση του Galaxy S7; (pics & vid)

Γιατί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ εμφανίστηκε στην παρουσίαση του Galaxy S7; (pics & vid)

Με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του θα κυκλοφορήσει εντός του επόμενου μήνα η νέα «ναυαρχίδα» της Samsung, το Galaxy S7, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγο στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο του Mobile World Congress.

Του Δημήτρη Μαλλά

Αν και η είδηση της παρουσίασης ήταν η απρόσμενη εμφάνιση του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο κ. Ζάκερμπεργκ εμφανίστηκε λόγω της συνεργασίας που έχει η Samsung με την Oculus Rift, εταιρεία που ανήκει στο Facebook που δραστηριοποιείται στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας και μαζί με το κορεατικό κολοσσό έχουν δημιουργήσει το Gear VR, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση του S7. Ο επικεφαλής του Facebook υποστήριξε ότι η εικονική πραγματικότητα είναι η επόμενη υπολογιστική πλατφόρμα, έδειξε να πιστεύει πολύ στο VR και υποστήριξε ότι υπάρχουν 1 εκατ. video εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάκερμπεργκ, η αναπαραγωγή VR video έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ότι το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social VR apps).

Όσον αφορά το S7, οι προπαραγγελίες ξεκινούν άμεσα με τη διάθεση προγραμματισμένη για τις 11 Μαρτίου και τις τιμές να ξεκινούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 750 ευρώ για την «απλή» έκδοση και να κινούνται πάνω από τα 850 ευρώ για το S7 Edge.

01

Κατ’ αρχήν, το S7 θα είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη, ενώ είναι λίγο πιο λεπτό και γενικότερα έχει ανανεωθεί σχεδιαστικά. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 6.0, ενώ υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η «απλή» έχει οθόνη 5,1 ιντσών, ενώ στην Edge έκδοση η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες και έχει κυρτές πλευρές. Και στις δύο περιπτώσεις η ανάλυση της οθόνης είναι 2560x1920 pixels (Quad HD).

O επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος (4 πυρήνες στα 2,3 GHz και 4 πυρήνες στα 1,6 GHz) και σύμφωνα με τη Samsung προσφέρει 30% καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον προκάτοχο του, ενώ όσον αφορά τη διαχείριση των γραφικών οι επιδόσεις είναι βελτιωμένες κατά 64%. Επίσης, η Samsung προτίμησε στο S7 να επαναφέρει τη θύρα για κάρτα microSD, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι σε κάθε περίπτωση 32 GB.

02

Μία σημαντική διαφοροποίηση έχει να κάνει με την κάμερα με τη Samsung να αποφασίζει να ρισκάρει και να ρίξει την ανάλυση στα 12 megapixel για την οπίσθια κάμερα και στα 5 megapixel για την εμπρόσθια. Όμως, η κορεατική εταιρεία υποστηρίζει πως η ποιότητα των λήψεων είναι πολύ καλύτερη με το S7, επειδή το διάφραγμα έχει μειωθεί και στις δύο κάμερες στο f1.7. Αυτό σημαίνει ότι περνά 25% περισσότερο φως (σε σχέση με το S6) και η ποιότητα των λήψεων είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του S7, ιδίως στις νυχτερινές λήψεις. Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα γίνει αυτό κατανοητό από το ευρύ κοινό.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στα 3600 mAh όσον αφορά στο S7 Edge και στα 3000 mAh στο «απλό» S7.

Επίσης, το S7 διαθέτει ένα ειδικό σύστημα υγρόψυξης, το οποίο μειώνει τη θερμότητα που παράγει ο επεξεργαστής. Αυτό είναι πρακτικό όταν ο χρήστης παίζει παιχνίδια στο κινητό του καθώς έχει ως αποτέλεσμα να μην «ζεσταίνεται» η συσκευή.

Εκτός του νέου S7, η Samsung παρουσίασε και το Gear 360, μία καινοτομική κάμερα για λήψη video 360 μοιρών. Η κάμερα διαθέτει υπερευρυγώνιους φακούς και έχει μέγεθος περίπου όσο ένα …μπαλάκι. Οι δύο φακοί τραβάνε ξεχωριστά video και ο χρήστης μπορεί από το smartphone του μέσω σύνδεσης NFC να ελέγχει τη λήψη του video. Στη συνέχεια, τα δύο video μπορούν να ενωθούν προκειμένου να υπάρξει η εμπειρία των 360 μοιρών.

Σχετικές ειδήσεις