ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Startups: Στις 293 οι συμμετοχές για το egg

Startups: Στις 293 οι συμμετοχές για το egg

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η περίοδος υποβολής επιχειρηματικών ιδεών και για τον 4ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia.

Ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα εκδήλωσαν 1.800 ομάδες νέων, ηλικίας 18 έως 44 ετών, εκ των οποίων οι 293 ομάδες υπέβαλαν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για ένταξη στο egg, καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας.

Η διαδικασία αξιολόγησης βάσει της οποίας θα επιλεγούν οι 30 καλύτερες ομάδες έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου. Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα εγκατασταθούν για ένα χρόνο στο πλήρως εξοπλισμένο κτήριο του egg και θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, με σκοπό να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Οι ιδέες που προτάθηκαν στο νέο κύκλο προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι αναδυόμενες τεχνολογίες και εφαρμογές Internet of Things (IoT), η βιοτεχνολογία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (FinTech), η πολιτιστική βιομηχανία, οι υπηρεσίες υγείας, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.