ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Westnet: Φέρνει στην ελληνική αγορά τις τηλεοράσεις της Hitachi

Westnet: Φέρνει στην ελληνική αγορά τις τηλεοράσεις της Hitachi

Στην αγορά των τηλεοράσεων εισέρχεται η Westnet Disrtibution, ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς προϊόντων πληροφορικής στην Ελλάδα.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η εταιρεία, μέλος του ομίλου Olympia του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ιαπωνική Hitachi, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά τη διανομή τους στην ελληνική αγορά.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Westnet, Ρόμπυ Μπουρλάς, στόχος της συνεργασίας είναι να αποσπάσει μερίδιο 5% στην ελληνική αγορά τηλεοράσεων εντός της επόμενης πενταετίας. Η Westnet θα διαθέτει μία αρκετά ευρεία γκάμα τηλεοράσεων Hitachi, επιδιώκοντας να καλύψει το “κενό” που εκτιμάται υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των μοντέλων που προσφέρουν κορυφαίοι κατασκευαστές και εκείνων που διαθέτουν μικρότεροι και λιγότεροι γνωστές εταιρείες. Τα μοντέλα της Hitachi κινούνται σε τιμές 10% με 15% χαμηλότερα σε σχέση με εκείνα των πιο γνωστών brands που έχουν τα αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σημειωτέον πως οι τηλεοράσεις της Hitachi κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του τουρκικού κολοσσού Vestel που βρίσκεται στην περιοχή της Σμύρνης.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Hitachi είναι ένας εκ των κορυφαίων ομίλων τεχνολογίας παγκοσμίως με πολυσχιδή δραστηριότητα και ιδιαίτερα ευρεία γκάμα προϊόντων. Στην Ελλάδα είναι γνωστή περισσότερο για προϊόντα όπως είναι τα κλιματιστικά και τα ψυγεία της, ενώ, όπως αναφέρθηκε, οι πωλήσεις της στην εγχώρια αγορά έφθασαν πέρσι τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Οι τηλεοράσεις Hitachi χαρακτηρίζονται από κορυφαία ποιότητα και ενσωμάτωση πολλών δυνατοτήτων, όπως είναι το smaRTvue, που έχει δημιουργηθεί από τη Hitachi για να έχει πρόσβαση ο χρήστης σε πλήθος online υπηρεσιών, αλλά και το SmartRemote app για να χειρίζεται κανείς τη συσκευή του από το κινητό/tablet του.