ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιτέλους! Η Apple σταματά τα iPhone των 16 GB

Επιτέλους! Η Apple σταματά τα iPhone των 16 GB

Το επόμενο iPhone αναμένεται -ως συνήθως- να ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και η φημολογία για τις αλλαγές σε σχέση με τα υφιστάμενα iPhone 6s και 6s Plus είναι πλέον αρκετά έντονη όπως συμβαίνει πάντα αυτή την περίοδο.

Του Δημήτρη Μαλλά

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο το iPhone 7 (ή όπως αλλιώς λέγεται) θα έχει μεν αλλαγές αλλά είναι λίγες οι πιθανότητες να είναι πολύ διαφορετικό από τα υπάρχοντα top μοντέλα. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι σημαντικότερες αλλαγές, ιδίως όσον αφορά στον σχεδιασμό του, θα πρέπει να αναμένονται το 2017 όταν και θα συμπληρώνονται και 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου iPhone.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως το νέο iPhone θα είναι λεπτότερο και ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερες αντοχές στο νερό και στη σκόνη, καθώς είναι μία τάση που ακολουθεί ο ανταγωνισμός και κάτι που ζητούν οι χρήστες. Η Apple είναι επίσης πολύ πιθανό να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των χρηστών της και να μην παρουσιάσει έκδοση με αποθηκευτικό χώρο στα 16 GB, τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύ λίγα για την κάλυψη των υπάρχοντων αναγκών ακόμη και αν κάποιος χρησιμοποιεί cloud υπηρεσίες όπως το iCloud. Το υπάρχον σενάριο αναφέρει πως η βασική έκδοση του επόμενου iPhone θα έχει 32 GB αποθηκευτικό χώρο και θα υπάρχουν και εκδόσεις με 64 και 128 GB. Η έκπληξη θα ήταν ένα iPhone με 256 GB, πιθανότατα μία ειδική έκδοση του επόμενου Plus, το οποίο λόγω και της οθόνης των 5,5 ιντσών θεωρείται ότι απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς χρήστες.

Μία άλλη πιθανή αλλαγή να έχει να κάνει με την κάμερα. Ενδεχομένως, το Plus τουλάχιστον, το iPhone να αποκτήσει διπλό φακό, ώστε να μπορέσει το smartphone της Apple να απαντήσει στον ανταγωνισμό, ο οποίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός στο χώρο της λήψης φωτογραφιών χάρη στους διπλούς φακούς που έχουν πολλά από τα κορυφαία Android μοντέλα.

Μία άλλη φήμη που κυκλοφορεί έντονα είναι η κατάργηση της υποδοχής των 3,5 χιλιοστών για τα ακουστικά ώστε να μπορέσει να μειωθεί το πάχος της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει είτε να προμηθευτεί Bluetooth ακουστικά ή θα δούμε -που είναι ιδιαίτερα πιθανό- ακουστικά που θα συνδέονται στην Lightning υποδοχή. Το τελευταίο θα σημαίνει, όμως, ότι δεν θα μπορείς να ακούς μουσική και να φορτίζεις τη συσκευή την ίδια στιγμή! Εκτός και αν η Apple έχει αποφασίσει να καταργήσει και τη σύνδεση Lightning και να υιοθετήσει το USB Type-C -όπως έχει κάνει στο Macbook Air, κάτι που θα είναι μία τεράστια αλλαγή για το οικοσύστημα του αμερικανικού κολοσσού. Και αυτό γιατί πολύ απλά θα ανοίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την γκάμα των διαθέσιμων αξεσουάρ. Για παράδειγμα, αν το επόμενο iPhone έχει USB Type-C, την οποία χρησιμοποιούν αρκετά από τα κορυφαία Android smartphones που παρουσιάστηκαν μέσα στο 2016, τότε θα μπορείτε να φορτίζετε το iPhone σας με τον φορτιστή άλλων συσκευών, όπως π.χ. του Huawei P9. Για όλα αυτά πάντως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου όποτε και θα γίνει η σχετική παρουσίαση.