ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με 500 Mbps «τρέχει» το δίκτυο της Cosmote

Με 500 Mbps «τρέχει» το δίκτυο της Cosmote

Μέχρι τα 500 Mbps θα φθάνουν άμεσα οι ταχύτητες λήψης δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, καθώς η σχετική αναβάθμιση των υποδομών της τελευταίας προχωρά και περιλαμβάνει ήδη περιοχές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη όπως και άλλες πόλεις, ενώ η επέκταση της υπηρεσίας προχωρά με ταχείς ρυθμούς σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Cosmote, με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων πλοήγησης στο διαδίκτυο έως και 500 Mbps , η εμπειρία των πελατώντης αναβαθμίζεται εντυπωσιακά, αφού η χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, γίνονται ακόμα ευκολότερες, ποιοτικότερες και πιο άμεσες, ενώ η λήψη και αποστολή μεγάλων αρχείων ολοκληρώνεται γρηγορότερα από ποτέ. Ενδεικτικά, με τις ταχύτητες έως και 500Mbps ένα αρχείο 5GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 1,5 λεπτό, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Οι νέες υπερυψηλές ταχύτητες mobile internet επιτυγχάνονται χάρη στις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου Cosmote κινητής, έπειτα από την απόκτηση επιπλέον φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz και μέσω των τεχνολογιών LTE-Advanced (LTE-A) 3xCarrier Aggregation (3CA) & 256 Quadrature Amplitude Modulation (256QAM).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντως ο χρήστης να διαθέτει συσκευή που να υποστηρίζει τις «ενισχυμένες» ταχύτητες. Μία τέτοια συσκευή είναι το Asus ZenFone 3 Deluxe, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Το νέο 4G+ Smartphone διαθέτει εντυπωσιακή οθόνη 5,7” SUPER AMOLED Full HD, ταχύτατο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820, μνήμη 6GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB. Επίσης είναι εξοπλισμένο με κάμερα 23MP για φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, εμπρόσθια κάμερα 8MP, θύρα USB Type-C, μπαταρία των 3.000mAh για μεγάλη διάρκεια ζωής και σύστημα ταχείας φόρτισης Quick Charge 3.0.