ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Epson: Απώλειες μισού δισ. ευρώ λόγω χαμηλής απόδοσης συστημάτων πληροφορικής

Epson: Απώλειες μισού δισ. ευρώ λόγω χαμηλής απόδοσης συστημάτων πληροφορικής

Στα 498 εκατ. ευρώ ετησίως εκτιμά την απώλεια παραγωγικότητας στην Ελλάδα λόγω της χαμηλής απόδοσης συστημάτων πληροφορικής έρευνα της Epson, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της εκτύπωσης. Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι παρατηρείται όλο και περισσότερο το φαινόμενο της ευέλικτης εργασίας με μόνο 1 στους 5 υπαλλήλους να καλύπτει όλες τις ώρες εργασίας του αποκλειστικά σε περιβάλλον γραφείου.

Η έρευνα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης πληροφορικής CEBIT, όπου η Epson παρουσίασε, μεταξύ άλλων, την επόμενη γενιά των υπερ-γρήγορων οικολογικών inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, τη σειρά WorkForce Enterprise, οι οποίοι προσφέρουν εκτύπωση διπλής όψης με ταχύτητα 100 σελίδων ανά λεπτό.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, σχεδόν τα τρία τέταρτα των δικτύων εκτυπωτών εξακολουθούν να αποτελούνται από εκτυπωτές laser. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, στη μείωση κόστους συντήρησης και στα οφέλη της παραγωγικότητας, από τη μη χρήση της τεχνολογίας inkjet στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα. Επίσης, αυτή η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει ουσιαστικές αλλαγές στην περιβαλλοντική απόδοση, μειώνοντας εντυπωσιακά την κατανάλωση ισχύος σε ποσοστό έως και 96% σε σχέση με εκτυπωτές laser της ιδίας ταχύτητας χωρίς να χρειάζεται ειδική παροχή ρεύματος.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο υπερσύγχρονος εκτυπωτής PaperLab, το πρώτο παγκοσμίως συστημα κατασκευής χαρτιού που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου στην Ευρώπη. Το Paper Lab μπορεί να δημιουργήσει νέο χαρτί από άχρηστα χαρτιά που έχουν καταστραφεί με ασφάλεια χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ξηρού τύπου και μπορεί να δημιουργήσει επίσης χιλιάδες φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού κάθε μέρα. Το Paper Lab είναι ιδανικό για οργανισμούς που πρέπει να καταστρέφουν με ασφάλεια εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά και να ανακυκλώνουν το χαρτί με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, βιώσιμο και οικολογικά αποδοτικό. Μια τέτοια καινοτομία αποτελεί μια σημαντική πρόοδο προς όφελος των επιχειρήσεων, αλλά και του περιβάλλοντος, καθώς σύμφωνα στοιχεία από την έρευνα της Epson, το 64% των υπαλλήλων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι οι προσπάθειες ανακύκλωσης γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές στο γραφείο τους.