ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Samsung αλλάζει τα δεδομένα με το Galaxy S8 (pics)

H Samsung αλλάζει τα δεδομένα με το Galaxy S8 (pics)

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να περιμένουν οι φανατικοί «οπαδοί» -και όχι μόνο- της Samsung προκειμένου να δουν από κοντά την άκρως εντυπωσιακή νέα «ναυαρχίδα» του κορεατικού κολοσσού, τα στελέχη του οποίου έκαναν λόγο για μία νέα εποχή στο χώρο των smartphones.

Αποστολή στο Λονδίνο Δημήτρης Μαλλάς

Το γεμάτο καινοτομίες Galaxy S8 παρουσιάστηκε πριν από λίγο σε παράλληλες εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο και η αίσθηση είναι πως η Samsung πέτυχε να ανεβάσει αρκετά ψηλά την πήχη και δεν αποκλείεται να κερδίσει το στοίχημα που έχει βάλει μετά τα προβλήματα με το Note 7.

Το Galaxy S8 θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα -και στην Ελλάδα- από τις 28 Απριλίου. Όσοι όμως σπεύσουν να το προπαραγγείλουν άμεσα θα το παραλάβουν έως και 8 ημέρες νωρίτερα από όσους περιμένουν να το δουν από κοντά.

Όσον αφορά στην τιμή πώλησης για την Ελλάδα, διαμορφώνεται στα 829 ευρώ για την έκδοση με 64 GΒ εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Σημειωτέον πως εκτός του «απλού» S8 ανακοινώθηκε και το S8+, με τις δύο συσκευές να διαφοροποιούνται σε οθόνη και χωρητικότητα μπαταρίας. Συγκεκριμένα, το S8 είναι στις 5,8 ίντσες, ενώ το S8+ στις 6,2 ίντσες, ενώ η μπαταρία είναι στα 3000 mAh και στα 3500 mAh αντίστοιχα. Επιπλέον, το S8+ θα πωλείται έναντι 929 ευρώ.

Σε περίπτωση που η οθόνη του S8 σας μοιάζει ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καλό θα είναι να περιμένετε να δείτε τη συσκευή από κοντά πριν τα όποια συμπεράσματα σας. Και αυτό γιατί το S8 είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τους προκατόχους smartphone όσον αφορά τον σχεδιασμό του. Η Samsung τόλμησε και «αφαίρεσε» το κεντρικό πλήκτρο στο κάτω μέρος της οθόνης, το οποίο ήταν και από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα smartphones της να ξεχωρίζουν.

Το αποτέλεσμα, όμως, είναι τα περιθώρια γύρω από την οθόνη να είναι ελάχιστα και το μέγεθος της να είναι μικρότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως έχει βελτιωθεί η εμπειρία θέασης video χάρη στην νέα αναλογία που έχει η οθόνη (18.5:9) αλλά και στην υποστήριξη Mobile HDR Premium.

Η αφαίρεση του κεντρικού πλήκτρου είχε επίσης ως αποτέλεσμα το πλήκτρο για την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος να μεταφερθεί στην πίσω πλευρά της συσκευής.

Πάντως, η Samsung λανσάρει έναν ακόμη τρόπο αναγνώρισης του χρήστη, αυτόν που χρησιμοποιεί την ίριδα του ματιού σε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, υπάρχει και δυνατότητα αναγνώρισης του χρήση με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Πρακτικά, η Samsung επέλεξε να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πολλαπλές επιλογές.

Μία άλλη σημαντική προσθήκη είναι ο Bixby, ο ψηφιακός βοηθός που λανσάρει η Samsung και αποτελεί την απάντηση των Κορεατών σε αντίστοιχες εφαρμογές άλλων κατασκευαστών. Ο Bixby προσφέρει τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλες εφαρμογές, αλλά οι τελευταίες θα πρέπει να τον υποστηρίζουν. Αρχικά, θα υποστηρίζεται η συνεργασία με 10 προεγκατεστημένες εφαρμογές στο S8 αλλά ο αριθμός θα αυξηθεί. Επίσης, στην αρχή o Bixby θα μπορεί να δεχθεί φωνητικές εντολές μόνο στα κορεατικά και μετά από ένα μήνα θα αρχίσει να υποστηρίζει και τα αγγλικά και πιο συγκεκριμένα τα «αμερικανικά» αγγλικά.

Η οθόνη στηρίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED και προσφέρει ανάλυση WQHD+ (2960x1440 pixels) αλλά το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης διαφορετικών επιπέδων πίεσης, κάτι αντίστοιχο με το Force Touch άλλων συσκευών. Με αυτό τον τρόπο, προσφέρονται περισσότερες επιλογές στους χρήστες.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Galaxy S8 έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή (Samsung Exynos 8895), 4 GB μνήμη, υποδοχή για microSD. Η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας USB Type-C.

Η οπίσθια κάμερα έρχεται με αισθητήρα 12 megapixel και αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν, με το αποτέλεσμα να είναι αρκούντως εντυπωσιακό και τους ανθρώπους της Samsung να κάνουν λόγο για κορυφαίες επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα, ιδίως όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών με χαμηλό φωτισμό. Δοκιμάζοντας την κάμερα, οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές.

Παράλληλα, η Samsung ανακοίνωσε και ορισμένα αξεσουάρ για το S8, όπως είναι το ανανεωμένο Gear VR, η νέα κάμερα Gear 360 και το DeX. Το τελευταίο μετατρέπει το smartphone σε προσωπικό υπολογιστή, ικανό να «τρέξει» εφαρμογές και παιχνίδια σε μεγαλύτερη οθόνη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις