ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς σηκώσαμε ένα drone με τη… σκέψη μας!

Πώς σηκώσαμε ένα drone με τη… σκέψη μας!

Όλα όσα ζήσαμε στο Tech Fest του Golden Hall

Είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε ένα event που ανατρέπει όλα τα δεδομένα της Τεχνολογίας, όπως τουλάχιστον τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, για να γνωρίσουμε από κοντά όλα όσα το μέλλον μας επιφυλάσσει! Πού αλλού; Στο Golden Hall όπου καταφέραμε να… διακτινιστούμε στο «αύριο», να ενημερωθούμε για νέες καινοτόμες λύσεις μέσα από το παιχνίδι, να πειραματιστούμε, να γνωρίσουμε τις νέες τάσεις της τεχνολογίας και τελικά να φύγουμε γεμάτοι νέες εμπειρίες!

Έχεις κάνει ποτέ προπόνηση σε εξομοιωτή πτήσης για drones; Ζήσε κι εσύ τη μοναδική εμπειρία στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο εντός του Golden Hall, ώστε όταν έρθει η ώρα να αποδείξεις τι… αξίζεις, πετώντας ένα αληθινό drone, στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου, να είσαι σίγουρος για τις δυνατότητές σου! Οι βόλτες στον αέρα, όταν έχεις στη διάθεσή σου ένα τηλεκατευθυνόμενο αεριωθούμενο όχημα, σου προσφέρουν μια αίσθηση… ελευθερίας, όσο η αδρεναλίνη χτυπάει «κόκκινο»! Ναι, το προσπαθήσαμε κι εμείς, αν και δύσκολα οι επιδόσεις μας μπόρεσαν να συγκριθούν με το επίπεδο των πιλότων του FPV Racing Club που βρέθηκαν και αγωνίστηκαν μπροστά στα μάτια μας!

Η «επέλαση» των 3D εκτυπωτών είναι το ρεαλιστικό «μέλλον» που έρχεται να δώσει λύσεις ακόμη και στην Ιατρική. Η τεχνολογία 3D σάρωσης (scanning) και 3D εκτύπωσης (printing), από τα καταστήματα Γερμανός, μας έδωσαν την ανέλπιστη δυνατότητα να δούμε κι εμείς από κοντά πώς, πολύ απλά, μπορείς να σαρώσεις ένα αντικείμενο και μετά να το τυπώσεις, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πλαστικό υλικό. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή, μπορείς να σαρώσεις ένα ποτήρι και στη συνέχεια να πατήσεις απλά «print» και… να ένα ποτήρι!

Και όταν λέμε «telepresence robot», τι ακριβώς καταλαβαίνεις; Ναι, αναφέρομαι σε ένα μικρό «ρομπότ» που κρατά ένα iPad. Μέσω μίας εφαρμογής, μπορείς κι εσύ να κάνεις μία video συζήτηση με το χειριστή του ρομπότ που μπορεί να βρίσκεται σε άλλο σημείο του εμπορικού κέντρου! Φαντάζεσαι να μπορούσες με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετηθείς εξ αποστάσεως για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεις, ως καταναλωτής;

Είναι γνωστό πως το VR ήρθε για να μείνει και να κάνει τη λίστα με τις εμπειρίες μας πιο πλούσια! Η εικονική πραγματικότητα είναι το νέο «παιχνίδι» όλων όσοι επιμένουν να παραμένουν παιδιά! Το PlayStation VR headset είναι η «επανάσταση» που όλοι περιμέναμε! Προτείνουμε να κάνεις καθιστός μία πρώτη δοκιμή, για να πάρεις τη «γεύση» μιας μάχης… σε πρώτο πρόσωπο! Πραγματικά, θα αισθανθείς σαν να βρίσκεσαι μέσα στο παιχνίδι! Εναλλακτικά, υπάρχουν διάφορα παιχνίδια για να δοκιμάσεις και να βιώσεις μια διαφορετική εμπειρία για το πώς θα παίζουμε στο εξής video games!

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ανέβηκες σε έναν ουρανοξύστη; Τώρα, δεν είναι ανάγκη να φθάσεις μέχρι τη Νέα Υόρκη… Στο Golden Hall με το HTC Vive, θα ανεβείς κι εσύ (όπως κι εμείς) σε έναν απίθανο ουρανοξύστη και θα περπατήσεις πάνω σε ένα μικρό και στενό κομμάτι ξύλου έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ύψος 160 μέτρων!

Και αφού ζήσαμε όλα αυτά και η αδρεναλίνη μας είχε φθάσει σε επίπεδα που ούτε είχαμε φανταστεί, ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε κάτι μοναδικό: Να πιλοτάρουμε ένα drone με τη δύναμη της σκέψης! Δεν θα σου πούμε περισσότερα… Μόνο πως αν δεν το κάνεις, δεν ξέρεις τι χάνεις!

Για να ρίξεις τους… παλμούς, το Tech Fest έχει πολλές εκπλήξεις! Καταρχάς την τεχνολογία motion capture, με το οποίο μπορείς να δώσεις «ζωή» στο cartoon που στέκεται ακίνητο στην οθόνη απέναντί σου, κάνοντάς το να κινείται μιμούμενο τις δικές σου κινήσεις ενώ μπορείς να προσπαθήσεις να συναρμολογήσεις και ένα… ρομπότ, χρησιμοποιώντας τα Lego Robotics! Επιπλέον οι μικροί μας φίλοι μπορούν αν δοκιμάσουν τις «καλλιτεχνικές» τους επιδόσεις ζωγραφίζοντας σε ipad και χρησιμοποιώντας το μοναδικό gaming αξεσουάρ OSMO (23-24-30/06 και Σάββατο 1/7). Και αν είσαι λάτρης των applications, στον ειδικό χώρο της Apple, το κατάστημα iStorm στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου, μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια ανάπτυξης εφαρμογών για iphone/ipad από έμπειρους εισηγητές (20-23/6) και να μάθεις πώς να φτιάξεις μόνος σου τη δική σου εφαρμογή!

Για εμάς η βόλτα στο αύριο έκλεισε δοκιμάζοντας το Gran Turismo Sport στα racing spots πριν την επίσημη κυκλοφορία του για το PlayStation 4. Όπως είναι προφανές, το να οδηγείς ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, έχοντας μάλιστα και τη δυνατότητα να το κάνεις με τιμόνι και πετάλια, είναι μία εμπειρία που αξίζει κι εσύ να δοκιμάσεις!

Ζήσε τις τάσεις του αύριο... Σήμερα. Πού αλλού; Στο Golden Hall μέχρι 1η Ιουλίου!