ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε πόσα κινητά στέλνουν οι Έλληνες για service κάθε χρόνο!

Δείτε πόσα κινητά στέλνουν οι Έλληνες για service κάθε χρόνο!

Η εποχή που οι Έλληνες άλλαζαν κινητά τηλέφωνα σαν τα …πουκάμισα έχει περάσει πλέον -ενδεχομένως και ανεπιστρεπτί- και όταν το smartphone τους χαλάσει προτιμούν να προσπαθήσουν να το επιδιορθώσουν παρά να το πετάξουν.

Του Δημήτρη Μαλλά

Και δεν είναι τυχαίο ότι η υπάρχουσα εκτίμηση αναφέρει ότι σε ετήσια βάση περισσότερα από 1,8 εκατ. συσκευές κινητής τηλεφωνίας περνούν από τον πάγκο μίας εταιρείας επισκευής συσκευών. Αριθμός που βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνον των κινητών τηλεφώνων που πωλούνται σε ετήσια βάση την τελευταία διετία στην Ελλάδα.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Vodafone Ελλάδος και δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας υπηρεσίας της Express Repair με τα στελέχη της ελληνικής θυγατρικής του βρετανικού ομίλου να επισημαίνουν ότι πρακτικά η υπηρεσία επιδιώκει να καλύψει μία ανάγκη των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι το Vodafone Express Repair προσφέρει τη δυνατότητα επισκευής συσκευών εντός 24 ωρών σε 27 καταστήματα Vodafone στην Ελλάδα με την πληθυσμιακή κάλυψη να φθάνει στο 90%.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Vodafone Ελλάδος, οι Έλληνες αλλάζουν πλέον κινητό τηλέφωνο κάθε 3 χρόνια. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν την κρίση ήταν στους 18-24 μήνες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως βάσει των ερευνών της Vodafone, το 31% των καταναλωτών επισκέπτεται κάποιο service πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την αγορά μίας νέας συσκευής. Το 16% χρειάζεται κάποιας μορφής επισκευή, ενώ το 15% αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό ή τις εφαρμογές.

Σχετικές ειδήσεις