ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Sony WI-1000X: κομψά, ασύρματα και με εξουδετέρωση θορύβου

Sony WI-1000X: κομψά, ασύρματα και με εξουδετέρωση θορύβου

Τα ακουστικά τείνουν να εξελιχθούν τα τελευταία χρόνια σε μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας, καθώς δύσκολα θα βρει κανείς κάποιον που δεν αρέσκεται να ακούει μουσική ή να βλέπει ταινίες και θέλει να μην «ενοχλεί» τους γύρω του.

Του Δημήτρη Μαλλά

Τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουμε είναι δύο: το πρώτο είναι τα καλώδια που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα ενοχλητικά και το δεύτερο ο εξωτερικός θόρυβος που δεν σε αφήνει να απολαύσεις τη μουσική σου ή να δεις μία ταινία κατά τη διάρκεια μίας πτήσης και να ακούς τις ατάκες των ηθοποιών.

Λύσεις για αυτά τα προβλήματα έχουν αρχίσει να υπάρχουν πάντως. Τα ασύρματα ακουστικά έχουν πληθύνει και το κυριότερο προσφέρουν πλέον πολύ υψηλή ποιότητα χωρίς διακοπές, όπως συνέβαινε στο παρελθόν στα πρώτα μοντέλα χωρίς καλώδια. Όσον αφορά τον εξωτερικό θόρυβο, η τεχνολογία noise cancelling έχει αρχίσει πλέον να χρησιμοποιείται σε αρκετά μοντέλα με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Μία τέτοια περίπτωση ασύρματων ακουστικών με ενσωματωμένη τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου είναι τα WI-1000X της Sony, τα οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για μερικές ημέρες και η αίσθηση που μας άφησαν είναι πως θα αποδειχθούν ιδιαίτερα πρακτικά για όσους θέλουν πραγματικά να απολαμβάνουν τη μουσική τους χωρίς ενοχλήσεις από το εξωτερικό περιβάλλον.

Τα συγκεκριμένα ακουστικά ανήκουν στην κατηγορία behind-the-neck, δηλαδή τοποθετούνται πίσω από το λαιμό και διαθέτουν μικρά καλώδια για την τοποθέτηση στα αυτιά μας. Εξαιρετικά πρακτικό καθώς μπορείς να τα έχεις συνεχώς πάνω σου και να μην τα ψάχνεις στην τσέπη σου όταν τα χρειάζεσαι. Παρεπιμπτόντως, τα WI-1000X είναι ιδιαίτερα κομψά, δίνουν μία αίσθηση στιβαρότητας καθώς η ποιότητα κατασκευής κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και το κυριότερο είναι τόσο ελαφριά που δεν τα αισθάνεσαι όταν τα έχεις στο λαιμό σου.

Το ζητούμενο είναι βέβαια η ποιότητα του ήχου και εκεί είναι που τα WI-1000X κερδίζουν όποιον τα δοκιμάσει για πρώτη φορά. Η εμπειρία που έχει κανείς είναι εξαιρετική και αν ενεργοποιήσει κανείς την επιλογή για εξουδετέρωση του εξωτερικού θορύβου (noise reduction) τότε κυριολεκτικά το μόνο που ακούς είναι η μουσική ή η ταινία που παρακολουθείς και τίποτα άλλο. Το υβριδικό σύστημα οδήγησης με BA και δυναμική μονάδα οδήγησης 9 χιλιοστών παρέχει επίσης μια πληθώρα άλλων ηχητικών λειτουργιών, όπως τα High Resolution Audio, LDAC, DSEE HX και S-Master HX. Και γενικώς η ποιότητα είναι τέτοια που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τα περίπου 300 ευρώ που είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης.

Τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εκεί. Τα WI-1000X διαθέτουν ένα σύστημα ειδοποιήσεων για εισερχόμενες κλήσεις μέσω δονήσεων, ενώ η διάρκεια μπαταρίας φτάνει μέχρι και 10 ώρες με ασύρματη σύνδεση.

Επίσης, τα ακουστικά συνδέονται με τη νέα εφαρμογή της Sony, Headphones Connect η οποία προσφέρει περισσότερη ευελιξία στην προσαρμογή των ήχων που θέλετε να ακούσετε. Για παράδειγμα με το Adaptive Sound Control ελέγχεται τον ήχο που βγαίνει από τα ακουστικά σας, ενώ επιπλέον σας επιτρέπει να εξατομικεύετε τις ρυθμίσεις Noise Cancelling και Ambient Sound και τις προτιμήσεις σας στην εφαρμογή ώστε να αλλάζουν αυτόματα, ανάλογα με το που χρησιμοποιείτε τα ακουστικά και τι θέλετε να ακούσετε.

Ακόμη, τα ακουστικά έχουν για πρώτη φορά τη λειτουργία Atmospheric Pressure Optimizing, η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες για να αναγνωρίζουν την πίεση του αέρα γύρω σας και βελτιστοποιούν την εξουδετέρωση του θορύβου ανάλογα.

Σχετικές ειδήσεις