ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρουσίασε πρόβλημα το «Μαύρο Κεράσι»

Παρουσίασε πρόβλημα το «Μαύρο Κεράσι»

Σε πέντε ηπείρους επεκτάθηκε τo «μπλακάουτ» της περασμένης εβδομάδας και άφησε εκατομμύρια χρήστες χωρίς υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων, email και πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Καναδική «Research In Motion», θα προσφέρει δωρεάν εφαρμογές, συνολικής αξίας εκατό ευρώ, σε όλους τους χρήστες «Blackberry», που επηρεάστηκαν από τη βλάβη στα συστήματά της την περασμένη εβδομάδα.
Οι πρώτες αναφορές χρηστών από τη Βρετανία, την Αίγυπτο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και άλλες χώρες άρχισαν να φτάνουν από σήμερα το μεσημέρι και σύντομα αυξήθηκαν σε αριθμό. Εκτός λειτουργίας ήταν για πολλούς χρήστες το δίκτυο BlackBerry Messenger (που επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους) ωστόσο η αποστολή SMS δεν φαίνεται να επηρεάστηκε.

Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να κατεβάσουν δωρεάν «app», από το ηλεκτρονικό κατάστημα «Blackberry App World». H προσφορά ισχύει από τις 19 Οκτωβρίου και για τέσσερις εβδομάδες. Ειδικά στους εταιρικούς χρήστες, η RIM θα προσφέρει επίσης ένα μήνα δωρεάν τεχνικής υποστήριξης.

Η εταιρεία RIM, ενημέρωσε μέσω tweet, ότι εργάζεται για την επίλυση του, αλλά χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.