ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ζαρκαλής:Πολιτική ανατροπή δεν συνεπάγεται δραματικό γεγονός

Ζαρκαλής:Πολιτική ανατροπή δεν συνεπάγεται δραματικό γεγονός

“Τυχόν πολιτική ανατροπή δεν συνεπάγεται δραματικό γεγονός”. Αυτό ανέφερε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, ο οποίος παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος για την αγορά κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά το 2015, “εφόσον δεν υπάρξει κάποιο δραματικό γεγονός” όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαρκαλής σημείωσε ακόμη ότι ούτε αυτός ούτε οι μέτοχοι της Wind Ελλάς, όπου περιλαμβάνονται μεγάλα διεθνή hedge funds αναμένουν ότι θα υπάρξει κάποιο δραματικό γεγονός, ενώ στο περιθώριο της συνάντησης σημείωνε ότι οι μέτοχοι είναι πολύ πιο ψύχραιμοι σε σχέση με το παρελθόν όταν είχαν κάνει ξανά εμφάνιση σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο επικεφαλής της Wind Ελλάς έκανε λόγο για σταθεροποίηση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας και έφθασε μάλιστα στο σημείο να αναφέρει ότι ο κλάδος μπορεί να δει τα έσοδα από υπηρεσίες (σ.σ. είναι ο δείκτης που κυρίως παρακολουθούν οι εταιρείες) να παρουσιάζουν το 2015 οριακή αύξηση σε σχέση με το 2014. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, ο κ. Ζαρκαλής επεσήμανε ότι το 2014 ξεκίνησε με ισχυρή πτώση -λόγω ότι το 2013 έκλεισε με -18% στα έσοδα από υπηρεσίες- αλλά στη συνέχεια υπήρξε μία σημαντική επιβράδυνση της πτώσης και το γ' τρίμηνο, η μείωση ήταν στο 5%, ενώ το δ' τρίμηνο είναι πιθανό να παρουσιάσει οριακή πτώση. Το αποτέλεσμα είναι το σύνολο της χρονιάς να κλείσει με μία πτώση της τάξεως περίπου του 6%.

Για το θέμα της Forthnet, ο κ. Ζαρκαλής δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο και εκτίμησε πως το θέμα θα έχει κλείσει εντός του α' τριμήνου.
Επίσης, σημείωσε ότι στα άμεσα πλάνα της Wind Ελλάς είναι πάντως η έναρξη της παροχής υπηρεσιών μέσω δικτύου 4G, κάτι που θα συμβεί εντός των επόμενων ημερών.

Σχετικές ειδήσεις