ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παγκόσμιες καινοτομίες από την Cosmote

Παγκόσμιες καινοτομίες από την Cosmote

Πρώτοι στον κόσμο, η Deutsche Telekom με τη Cosmote, σε συνεργασία με τη Nokia, παρουσίασαν στο συνέδριο InfoCom World μια καινοτόμο τεχνολογία που συνδυάζει τις φασματικές περιοχές στα 1,8 GHz (FDD) και 3,5 GHz (TDD), επιτυγχάνοντας αύξηση της χωρητικότητας των κινητών ευρυζωνικών δικτύων. Με το συνδυασμό των φασμάτων αυτών, βελτιώνεται σημαντικά η εμπειρία του πελάτη, καθώς αυξάνεται η χωρητικότητα του δικτύου, η ταχύτητα και η ποιότητα ακόμα και για απαιτητικές υπηρεσίες, όπως το video streaming.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Cosmote στο συνέδριο InfoCom World είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω του κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ της Cosmote. Η Cosmote κατόρθωσε να επιδείξει ταχύτητες έως και 500 Mbps, πρώτη στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Ericsson και την Qualcomm. Ενδεικτικά, με τις ταχύτητες αυτές μία ταινία UltraHD/4K των 5 GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 1,5 λεπτό, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8 MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Τέλος, και πάλι πρώτη στην Ελλάδα, η Cosmote σε συνεργασία με τη Huawei, παρουσίασε την τεχνολογία HybridAccess, η οποία «ενώνει» τον κόσμο του σταθερού και του κινητού ευρυζωνικού δικτύου, για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη εμπειρία στον πελάτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συνδρομητές σταθερής ADSL και VDSL θα μπορούν να απολαύσουν εφαρμογές και υπηρεσίες σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα δίκτυα κινητής 4G και 3G. Η τεχνολογία Hybrid Access θα διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2016.