Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

RoomAlive: Μετατρέποντας ένα δωμάτιο σε video game

Newsbomb

Η μετατροπή ενός δωματίου σε εμπειρία/περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) είναι ο στόχος του προγράμματος RoomAlive της Microsoft.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το RoomAlive αποτελεί ένα proof-of-concept πρωτότυπο, το οποίο «μεταμορφώνει οποιοδήποτε δωμάτιο σε μία επαυξημένη, μαγική εμπειρία ψυχαγωγίας».

Το RoomAlive παρουσιάζει μια ενοποιημένη, αρθρωτή προσέγγιση για interactive χαρτογράφηση προβολής (projection mapping) που προσαρμόζει δυναμικά περιεχόμενο σε κάθε δωμάτιο. Οι χρήστες μπορούν να αγγίξουν, πατήσουν, «πυροβολήσουν», αποφύγουν και κατευθύνουν προβαλλόμενο υλικό που συνυπάρχει απρόσκοπτα με το υπάρχον φυσικό περιβάλλον τους.

Όπως θα δείτε στο εντυπωσιακό βίντεο, το δωμάτιο μετατρέπεται σε augmented reality video game χάρη στο σύστημα καμερών και αισθητήρων Kinect, με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό.

Αν καταφέρουν ποτέ να το μετατρέψουν σε προϊόν μαζικής κατανάλωσης τότε θα ζήσουμε μια άλλη εποχή στον τομέα του gaming και όχι μόνο.