ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες

Το 2014 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τις αεροπορικές εταιρείες. Αεροπλάνα εξαφανίστηκαν, άλλα έπεσαν, η γενική εντύπωση ήταν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Βέβαια, η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Το 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταγράφηκε ιστορικό χαμηλό για ατυχήματα σε πτήσεις, μόνο 1 ανά 1,3 εκατομμύρια πτήσεις. Από την άλλη κάποια από αυτά στοίχισαν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Τα στοιχεία που δίνει κάθε χρόνο η AirlineRatings.com περιλαμβάνουν και τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες με κριτήριο φυσικά το πόσα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε αεροπλάνα τους την προηγούμενη χρονιά.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η αυστραλιανή Qantas και έπονται οι Air New Zealand, Cathay Pacific, British Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa, και Singapore Airlines.

Στις χαμηλού κόστους η κατάταξη έχει ως εξής: Aer Lingus, Alaska Airlines, Icelandair, Jetstar, Jetblue, Kulula.com, Monarch Airlines, Thomas Cook, TUI Fly, και Westjet.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στον πάτο του βαρελιού, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια είναι: Nepal’s Tara Air, Agni Air, Nepal Airlines, Kazakhstan’s SCAT Airlines και Afghanistan’s Kam Air. Με εξαίρεση την Agni Air, όλες οι υπόλοιπες έχουν απαγορευτικό για πτήσεις εντός της Ε.Ε.

Σχετικές ειδήσεις