ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Βραζιλιάνοι «ψηφίζουν» Κέρκυρα

Οι Βραζιλιάνοι «ψηφίζουν» Κέρκυρα

Η «Πριγκίπισσα» του Ιονίου... ταξιδεύει στη Βραζιλία μέσω ενός ειδικού εξασέλιδου αφιερώματος βραζιλιάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού!

Σάμπα θέλουν να χορέψουν οι Βραζιλιάνοι στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, αφού φαίνεται ότι γι' αυτούς αποτελεί τον καλύτερο προορισμό για ξέφρενες και όχι μόνο, διακοπές.

Οι ομορφιές του νησιού και η κουλτούρα των Κερκυραίων δεν άφησε ασυγκίνητους τους Βραζιλιάνους, με το ταξιδιωτικό περιοδικό «Boa Viagem», της εφημερίδας «O Globo» να παρουσιάζει το ελληνικό νησί σε ένα ειδικό εξασέλιδο αφιέρωμα.

Οι μαγευτικές παραλίες, το καταπράσινο περιβάλλον, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, καθώς και η πλούσια ιστορία του νησιού, αναδεικνύουν την Κέρκυρα σε ένα μυθικό νησί, έτοιμο να γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, αναφέρει χαρακτηριστικά η συντάκτρια του άρθρου, Cláudia Machado.

«Η Κέρκυρα είναι το πιο πράσινο νησί της Ελλάδος», τονίζει η συντάκτρια και πληροφορεί τους Βραζιλιάνους αναγνώστες ότι είναι γνωστή και ως «Σμαραγδένιο Νησί», αφού οι θάλασσές της έχουν μοναδικές αποχρώσεις, με το πράσινο του σμαραγδιού να πρωταγωνιστεί.

Το άρθρο όμως, δεν περιορίζεται στις παραλίες του νησιού, καθώς η παλιά πόλη της Κέρκυρας συναγωνίζεται σε ομορφιά παρόμοιες πόλεις της Ευρώπης. Έτσι, το άρθρο προτρέπει τους επισκέπτες να χαθούν στα στενά της παλιά πόλης και να την εξερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή, από τις πλατείες και τις εκκλησίες της μέχρι τα μικρά τουριστικά μαγαζάκια. Άλλωστε δεν πρέπει αν ξεχνάμε ότι το κέντρο της Κέρκυρας αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της Unesco.

«Η Κέρκυρα είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και όλους, όσοι έχουν ρομαντική διάθεση», αναφέρει η αρθρογράφος στο ειδικό αφιέρωμα. Η συγγραφέας αναδεικνύει τα ενετικά στοιχεία του νησιού και επισημαίνει ότι οι Κερκυραίοι είναι πολύ φιλόξενοι «ίσως επειδή έχουν συνηθίσει να συνδιαλέγονται με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας».

Σχετικές ειδήσεις