ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τι πρέπει να κάνει ένας τουρίστας στην Κρήτη;

Τι πρέπει να κάνει ένας τουρίστας στην Κρήτη;

Το νησί της Κρήτης φιλοξενεί σε αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα Express, η οποία ενημερώνει τους Βρετανούς ταξιδιώτες που θα έχουν την τύχη να βρεθούν για διακοπές στο πανέμορφο νησί, τι να κάνουν και πού να πάνε!

Η λεβεντογεννα Κρήτη θα είναι και αυτό το καλοκαίρι γεμάτη από τους Βρετανούς που θα σπεύσουν να ζήσουν το καλοκαίρι In Greece!

Η βρετανική εφημερίδα Express ενημερώνει τους αναγνώστες του για τα 10 πράγματα που πρέπει να δουν και να κάνουν στην Κρήτη!

1.«Η ακατέργαστη ομορφιά του Φαραγγιού της Σαμαριάς, ίσως του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, είναι απλά κάτι που δεν πρέπει να χάσετε», γράφει στο άρθρο της η δημοσιογράφος Σάρα Γουέλς.

2.«5 χλμ, νότια της πόλης του Ηρακλείου στέκεται το διάσημο Μινωικό παλάτι της Κνωσού. Η πιο διάσημη "ατραξιόν" στην Κρήτη, τα μνημεία που ανακαλύφθηκαν στα 1900 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Σερ Αρθουρ Εβανς και η ουσιαστική δουλειά ανοικοδόμησης που έχει γίνει σημαίνουν ότι οι επισκέπτες περπατώντας στα πολλά δωμάτια του παλατιού μπορούν να κάνουν εικόνα πώς πρέπει να ήταν πραγματικά η αρχαία ζωή».


3. Έπειτα, η δημοσιογράφος συμβουλεύει τους συμπατριώτες της πως μετά την Κνωσό πρέπει να επισκεφτούν το ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, το οποίο χαρακτηρίζει «ως ένα από τα πιο σημαντικά στο είδος του στην Ελλάδα».

4. «Μία από τις πιο εκπληκτικές παραλίες της Κρήτης είναι το Ελαφονήσι» το οποίο «είναι διάσημο για τη ροζ και τη λευκή άμμο, το μικροσκοπικό του νησάκι και τη λαμπερή και κρυστάλλινη, ρηχή λιμνοθάλασσά του που το χωρίζει από την κύρια ακτή».

5. «Οι Ενετοί άφησαν σίγουρα το αποτύπωμά τους στην Κρήτη, έπειτα από 4 αιώνες κυριαρχίας και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα τους είναι στο νησί της Σπιναλόγκας, κοντά στην Ελούντα. Η Σπιναλόγκα είναι επίσης γνωστή και ως "νησί των λεπρών", καθώς εκεί απομονώνονταν οι Έλληνες λεπροί μέχρι το 1957».

6. «Το εκπληκτικό βραχώδες συνονθύλευμα που βγαίνει στην επιφάνεια του νερού της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, που περιβάλλεται από λευκή άμμο και κρυστάλλινα, καθαρά, τιρκουάζ νερά είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στην Ελλάδα».

7. «Πάρτε το "Happy Train" από την Ελούντα στο ψαροχώρι της Πλάκας και απολαύστε τη θέα που κόβει την ανάσα από τον παραθαλάσσιο δρόμο, συμπεριλαμβανομένης και της Σπιναλόγκας. Βέβαια, και η Ελούντα από μόνη της είναι ένα υπέροχο λιμάνι και έχει κερδίσει τη φήμη του μέρους που επιλέγουν οι διάσημοι για τις διακοπές τους, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Lady Gaga».

8. «Τα Χανιά θεωρούνται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Κρήτης με έναν πλούτο από γκαλερί για να εξερευνήσετε, μουσεία να επισκεφθείτε και θέατρα. Η παλιά πόλη είναι μια υποβλητική μίξη Βενετσιάνικων και Οθωμανικών κτιρίων και κύρια χαρακτηριστικά του λιμανιού του είναι ο Ενετικός του φάρος και ένα πρώην τζαμί».

9. «Το Σπήλαιο Δίκτη βρίσκεται έξω από το χωριό Ψυχρό και αποτελεί την κύρια "ατραξιόν" του νομού Λασιθιού. Καλύπτει 2.000 τ.μ. και οι ανασκαφές έφεραν στο φως και ένα μέρος λατρείας».

10. «Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους. Έχει αναμφισβήτητα γίνει πιο τουριστική κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι επίσης γοητευτική και διατηρεί τον παραδοσιακό της χαρακτήρα» καταλήγει η Γουέλς στο άρθρο της για το υπέροχο νησί μας!

Σχετικές ειδήσεις