ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η Τήνος που δεν γνωρίζετε (photos)

Η Τήνος που δεν γνωρίζετε (photos)

Έχουμε συνδέσει το νησί της Τήνου με θρησκευτικά προσκυνήματα και την εικόνα του πολύβοου λιμανιού. Δε μοιάζει και τόσο ιδανική πρόταση για διακοπές. Έλα όμως που η Τήνος είναι πολύ περισσότερα.

Όσοι έχουν τολμήσει να ξεπεράσουν την αρχική εικόνα έχουν βρει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κυκλαδονήσια σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα (μέσω Λαυρίου) και κρατάνε το μυστικό καλά κρυμμένο.

Η Τήνος διαθέτει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πολλά μικρά χωριά ανέγγιχτα από τον εμπορικό τουρισμό του λιμανιού και φυσικά ωραίες παραλίες. Ανεβείτε στην Καρδιανή και απολαύστε τη θέα. Κάντε μια βόλτα στη Μονή της Ιεράς Καρδίας (καθολική) και μετά σκαρφαλώστε μέχρι το κάστρο (και πάλι εξαιρετική θέα).

Ο Βώλακας έχει γίνει πλέον πολύ γνωστός για το βραχόσπαρτο τοπίο του και είναι κάτι που πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε. Οι ανατολικές παραλίες του νησιού είναι οι πιο πολυσύχναστες.

Τοπικές λιχουδιές θα βρείτε πολλές. Από το φημισμένο αγκιναράκι, μέχρι τα τηνιακά τυριά όρεξη να έχετε να δοκιμάζετε. Τα γλυκά επίσης παραδοσιακά με τα αμυγδαλωτά να έχουν την τιμητική τους.

Photos: Σπύρος Κοντογιαννάτος

Σχετικές ειδήσεις