ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα «ψηφίζουμε» Καρδίτσα!

Αυτά τα Χριστούγεννα «ψηφίζουμε» Καρδίτσα!

Πολλές εκπλήξεις... υπόσχεται η Καρδίτσα αυτές τις γιορτές!

Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο χώρο του θεματικού πάρκου, ενώ "προέρτια εκδήλωση" θα είναι η "Ποδηλατάδα του Αη Βασίλη" που θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα (στις 6.00 μ.μ. ) από το Σιδηροδρομικό Σταθμό με τελικό προορισμό το Παυσίλυπο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, η δημιουργία θεματικού πάρκου, εντός του άλσους του Παυσιλύπου με ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών και δρώμενων χαρακτηρίζουν το φετινό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και την στήριξη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

2167930

Το ένα από τα ξύλινα σπιτάκια αναφέρθηκε, θα είναι το "Σπίτι του Αη Βασίλη"- εντός του αναψυκτηρίου θα διαμορφωθεί και "το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη" που θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών - στο δεύτερο θα λειτουργεί το "Εργαστήριο πηλού", το τρίτο θα είναι το "Σπιτάκι των δραστηριοτήτων" όπου θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες και στο τέταρτο με ονομασία " Γνωρίζοντας την πόλη και το Νομό" θα προβάλλεται με τη βοήθεια της ΛΕΦΚΚ η περιοχή, καθώς και η δράση τοπικών φορέων και των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, ενώ θα λειτουργεί τις περισσότερες ημέρες και εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την υποστήριξη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας.

Στο χώρο θα υπάρχει εξέδρα για μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, κιόσκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ θα υπάρχουν και δύο ξύλινα σπιτάκια που θα πωλούν διαφορά ζαχαρώδη και ξηρούς καρπούς. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος τόνισε πως «πιστεύοντας ότι το άλσος του Παυσιλύπου είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους και ένα φυσικό "σκηνικό" για να αναπτυχθούν εορταστικές δράσεις, προχωρήσαμε φέτος στο στήσιμο, εντός του άλσους, ενός μικρού "χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου" με ξύλινα σπιτάκια, όπου θα αναπτύσσονται καθημερινά δραστηριότητες εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα».