ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τα Ηράκλειο Κρήτης, όπως δεν το έχετε δει ξανά ποτέ

Τα Ηράκλειο Κρήτης, όπως δεν το έχετε δει ξανά ποτέ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα γνωριμίας με τις ιστορικές γειτονιές της πόλης, από τους εθελοντές Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου που μετά την πρώτη περιήγηση που οργάνωσαν στην Αγία Τριάδα, αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Χρυσοπηγή και τον Πόρο.

Στόχος, σύμφωνα με τον Δήμο, είναι να γνωρίσουν οι δημότες συνοικίες του Ηρακλείου με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο πολιτιστικό παρελθόν. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν τα πιο χαρακτηριστικά σημεία, αλλά και να ακούσουν βιωματικές εμπειρίες των κατοίκων, να μάθουν ήθη και έθιμα, καθώς και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, (μουσική, χορό, τέχνες ή και εδέσματα), συνυφασμένα με την παράδοση κάθε μιας περιοχής που επιλέχθηκε. Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα περιηγήσεων και ομιλιών, έχουν αναλάβει να καλύψουν επιστημονικά, γνωστοί για το κύρος τους Ηρακλειώτες.

Η δεύτερη κατά σειράν περιήγηση-ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στις 18.00, με σημείο συνάντησης το καφενείο του «Πίπη», στην Χρυσοπηγή, δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί η Αρχαιολόγος - Συγγραφέας κ. Λιάνα Σταρίδα θα μιλήσει για την ιστορία και τους θρύλους της περιοχής, που ντόπιοι κάτοικοι θα διηγηθούν. Στη συνέχεια θα υπάρξει ξενάγηση από την κ. Σταρίδα στα ιστορικά σημεία της περιοχής, όπως επίσης θα ακολουθήσει περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, έως τον 'Αγιο Γεώργιο του Πόρου. Η εκδήλωση θα κλείσει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της εκκλησίας.

Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων και ξεναγήσεων έχει ως εξής:
Τετάρτη 31 Μαίου 2017, στο Ατσαλένιο, στις 18.00
Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στην Νέα Αλικαρνασσό, στις 18.00
Tετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στη Φορτέτσα, στις 18.00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ