TRAVEL

Ένας χειμωνιάτικος περίπατος στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων (photos)

Ένας χειμωνιάτικος περίπατος στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων (photos)

Δίπλα από την Ελάτη και πριν από το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.140 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα.

 

Ιδανικό για μια χειμερινή εξόρμηση, μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η παράδοση θέλει ότι υπήρχαν κάποτε στο χωριό δυο πλούσια και όμορφα κορίτσια. Το ένα το έλεγαν «Μάρω» και το άλλο «Νεραϊδούλα». Κλέφτες πατήσανε στο χωριό γυρεύοντας να πάρουν αιχμάλωτες τις δυο κοπέλες. Ωστόσο, εκείνες κατόρθωσαν να ξεφύγουν. Η μια ανέβηκε στην κορυφή του ενός βουνού και η άλλη στην κορυφή του άλλου. Όταν οι κλέφτες έφυγαν όμως, τα κορίτσια δεν γυρίσανε στο χωριό. Είχαν χαθεί. Οι γέροι και οι γριές του χωριού λέγανε ότι πολλές φορές, τις φεγγαρόλουστες νύχτες έβλεπαν τις σκιές τους και τις σκοτεινές νύχτες ακούγανε τις παραπονιάρικες φωνές τους. Από τότε τα βουνά ονομάστηκαν «Μαρόσα» και «Νεράιδα». Επειτα, επικράτησε το σημερινό Νεραϊδοχώρι...

Στην πέτρινη πλατεία του οπλαρχηγού Χατζηπέτρου, δεσπόζει η αναπαλαιωμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Βετερνίκ. Εκεί, μπορεί κανείς να γνωρίσει ότι έχει απομείνει από τις τοιχογραφίες, μετά την καταστροφή που υπέστη ο ναός από τους Τουρκαλβανούς το 1823.

Δείτε τις πανέμορφες εικόνες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις