ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τζος Άκλαντ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Βρετανός ηθοποιός

Τζος Άκλαντ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Βρετανός ηθοποιός

Έγινε περισσότερο γνωστός από τις ερμηνείες του, σε Lethal Weapon 2 και White Mischief

Ο Βρετανός ηθοποιός Τζος Άκλαντ πέθανε σε ηλικία 95 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας τους, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι δεκαετίες, πρωταγωνίστησε μαζί με αρκετούς ηθοποιούς της λίστας Α, συμπεριλαμβανομένων των Άλεκ Μπάλντουιν και Σον Κόνερι στην ταινίας το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη.

Ο Άκλαντ, ο οποίος εμφανίστηκε σε περισσότερους από 130 κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους και ήταν ίσως περισσότερο γνωστός για τις ερμηνείες του στα Lethal Weapon 2 και White Mischief, πέθανε «ειρηνικά περιτριγυρισμένος από την οικογένεια», επιβεβαίωσαν απόψε οι οικείοι του.

Ο υποψήφιος για BAFTA ηθοποιός γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1928 στο North Kensington του Λονδίνου.

Αφού παρακολούθησε το Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη σκηνή σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Πέντε χρόνια αργότερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ως έξτρα στο βραβευμένο με Όσκαρ θρίλερ Seven Days to Noon. Στη συνέχεια έκανε το πρώτο του ντεμπούτο στο έργο του Vernon Sewell το 1952 Ghost Ship, όπου έπαιξε δεύτερο ρόλο.

Για μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1950, ωστόσο, ο Άκλαντ συνέχισε να τελειοποιεί τους ρόλους του, προτού ετοιμάσει την καριέρα του για μια σύντομη περίοδο και μετακομίσει στην Αφρική με τη γυναίκα του.

Το ζευγάρι ξεκίνησε ένα ταξίδι επτά εβδομάδων με φορτηγό πλοίο στη Beira πριν ταξιδέψει στο Μαλάουι όπου άρχισαν να εργάζονται σε μια φυτεία τσαγιού στους πρόποδες του βουνού M'lanje.