ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Το μυστήριο με τις «εξωγήινες μούμιες» πυκνώνει με τα νέα ευρήματα DNA

Μεξικό: Το μυστήριο με τις «εξωγήινες μούμιες» πυκνώνει με τα νέα ευρήματα DNA
anadolu

Οι δύο εξωγήινες μούμιες του Μεξικού έχουν πολώσει την επιστημονική κοινότητα, αλλά και τους λάτρεις των UFO

Νέα πιο μυστηριώδη τροπή παίρνει η υπόθεση των φαινομενικά «εξωγήινων σκελετών» που παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο στο Μεξικό, μετά την αποκάλυψη νέων ευρημάτων DNA.

Οι δύο εξωγήινες μούμιες έχουν πολώσει την επιστημονική κοινότητα αλλά και τους λάτρεις των UFO, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο ο δημοσιογράφος ή αποκαλούμενος ΟΥΦΟλόγος κατέθεσε ενόρκως στο Κογκρέσο στο Μεξικό ότι τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της «επίγειας εξέλιξής μας».

Υποστήριξε ότι οι σκελετοί ήταν περίπου 1.000 ετών και είχαν βρεθεί σε ορυχεία φυκιών στο Κούσκο, μια πόλη στις περουβιανές Άνδεις γεμάτη με ερείπια των Ίνκας, το 2017.

Έκτοτε, οι επιστήμονες στάθμισαν το θέμα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική απόδειξη ότι τα πτώματα είναι είτε πραγματικά, είτε εξωγήινα.

Τώρα, ο Μαουσάν ενισχύει τους ισχυρισμούς τους και σύμφωνα με την Daily Star, εμφανίστηκε ξανά αυτή την εβδομάδα στο Κογκρέσο στο Μεξικό, όπου μίλησε για τα ευρήματα DNA από τα πτώματα.

Συνοδευόμενος από μια ομάδα ερευνητών, ισχυρίστηκαν ότι νέα ανάλυση δείχνει ότι πάνω από το 30% του DNA των δειγμάτων είναι «άγνωστο» ή «όχι από κανένα γνωστό είδος», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τι πιστεύουν ότι είναι το άλλο 70%.

Οι ερευνητές επανέλαβαν επίσης τους ισχυρισμούς τους ότι τα μουμιοποιημένα σώματα είναι «αυθεντικά».

«Είναι η πρώτη φορά που η εξωγήινη ζωή παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Μαουσάν στο Κογκρέσο στο Μεξικό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Έχουμε ένα σαφές παράδειγμα μη ανθρώπινων δειγμάτων που δεν σχετίζονται με κανένα γνωστό είδος στον πλανήτη μας. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το τεράστιο σύμπαν. Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την αλήθεια».

Τα δύο πτώματα υποβλήθηκαν σε χρονολόγηση άνθρακα στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, το οποίο διαπίστωσε ότι τα δείγματα ήταν άνω των χιλίων ετών και είχαν τρία δάχτυλα και δεν είχαν δόντια, είπε ο Μαουσάν. Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι ένα από τα σώματα είχε «αυγά» μέσα του και ότι και τα δύο είχαν εμφύτευμα από σπάνια υλικά όπως το Όσμιο.

Ο ΟΥΦΟλόγος Will Galison, ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπόρεσαν να δουν τα μικροσκοπικά σώματα από κοντά στο Περού, έχει μια θεωρία, την οποία μοιράστηκε στην Daily Mail.

Πιστεύει ότι τα λεγόμενα πτώματα των εξωγήινων θα μπορούσαν να είναι οστά ζώων που συναρμολογήθηκαν από ανθρώπους πριν από χιλιάδες χρόνια, πιθανώς για τελετουργικούς σκοπούς των Ίνκας.

Είπε ότι τα κρανία μοιάζουν εντυπωσιακά με αυτά των αλπακά.

Δεν συμφωνούν όλοι, ωστόσο, καθώς ο ανθρωπολόγος Roger Zuniga του Εθνικού Πανεπιστημίου του San Luis Gonzaga στην Ica του Περού, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό και βιολογικό σχηματισμό αυτών των όντων».

Ο Μαουσάν, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητηα έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών απορριφθέντων ισχυρισμών που έχει κάνει σχετικά με εξωγήινες ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων πέντε μούμιων που βρέθηκαν στο Περού το 2017, οι οποίες αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν παιδιά.

πηγή:independent