ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η χώρα

ΗΠΑ: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η χώρα
AP

Περισσότερα από 500.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από το πρωί. 

Μια ισχυρή χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ζωές, αλλά και να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το κύμα κακοκαιρίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3 ανθρώπους στην Αλαμπάμα, τη Βόρεια Καρολίνα και την Τζόρτζια, όπου ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τμήματα των νοτίων πολιτειών, έγινε γνωστό από τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα πάνω από 500.000 σπίτια και επιχειρήσεις από τη Φλόριντα έως το Μέιν δεν έχουν από νωρίς σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα η καταιγίδα προκάλεσε καθυστερήσεις ή ακυρώσεις σε περισσότερες από 1.400 πτήσεις, μεταξύ άλλων σε περισσότερες από 100 πτήσεις από και προς το Σικάγο.

Ωστόσο τα δύσκολα έρχονται, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ώρες. Περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι από το ανατολικό Οχάιο και το Κεντάκι έως τις μεσοατλαντικές πολιτείες και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας έχουν λάβει προειδοποιήσεις για θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες, όπως έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.