ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλύψτε τα πιο τυχερά μέρη του κόσμου

Ανακαλύψτε τα πιο τυχερά μέρη του κόσμου

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στην τύχη, υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα είναι ιδιαίτεροι γούρικοι.

Αν τον τελευταίο καιρό νομίζετε ότι ένα μαύρο συννεφάκι σας ακολουθεί πάντα και παντού... ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε ένα από τους παρακάτω γουρλίδικους προορισμούς, που θα αντιστρέψουν το κακό κλίμα!

Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα

berona


Ένας μύθος θέλει το δεξί στήθος του αγάλματος, που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της Ιουλιέτας στη Βερόνα, να σας φέρει καλή τύχη. Το αξιοθέατο έγινε ξαφνικά τόσο δημοφιλές, που οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο, ώστε να μεταφερθεί το πρωτότυπο σε μουσείο για την καλύτερη συντήρηση του. Καλό τρίψιμο...

ΙΙ Porcellino, Φλωρεντία

florentia


Αυτό το μπρούτζινο γλυπτό από τον Πιέτρο Τάκα έχει τοποθετηθεί στο Mercato Nuovo στη Φλωρεντία. Οι επισκέπτες συνηθίζουν να τρίβουν τη μουσούδα του αγριόχοιρου, για να σιγουρέψουν την επιστροφή τους στην πόλη, μια παράδοση που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1766.

Blarney Stone, Ιρλανδία

petres

Φίλα την πέτρα... και απόκτησε ευημερία. Το να φιλήσει κάποιος την πέτρα Blarney, μια ασβεστολιθική πλάκα στο ομώνυμο κάστρο, περίπου πέντε μίλια από το Κορκ, λέγεται ότι θα του φέρει ευημερία. Εκατομμύρια επισκέπτες καλούνται να κρατηθούν ανάποδα πάνω από ένα κενό για να φιλήσουν το βράχο.

Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, Πράγα

praga

Αγγίζοντας το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, ένα από τα 30, που δεσπόζουν στην Γέφυρα του Καρόλου της Πράγα υποτίθεται ότι σας εγγυάται την επόμενη επίσκεψη σας στην πόλη. Το άγαλμα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο, όπου λέγεται ότι ρίχτηκε στο νερό και σκοτώθηκε το 1383.

Σχετικές ειδήσεις