Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Eίσαι γκουρμέ; Εισιτήρια για Μαδρίτη, τώρα! (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Αρχίζει αύριο (31/1) το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην πόλη της Μαδρίτης. Το Φεστιβάλ που διαρκεί έως τις 15 Φεβρουαρίου θα φιλοξενήσει δεκάδες σεφ και εταιρείες που διαθέτουν γαστρονομικά προϊόντα.

Ο παράδεισος του καλοφαγά θα είναι η Μαδρίτη για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Θα φιλοξενήσει δεκάδες events μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

Λογοτεχνία και γαστρονομία -Archigula Festival

Από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στο A Punto Centro Cultural del Gusto, σεφ από όλον τον κόσμο θα ετοιμάζουν θεματικά γεύματα, εμπνεόμενοι από μεγάλα λογοτεχνικά έργα. Την τιμητική του θα έχει φυσικά ο Garcia Marquez. Ισπανική, αφρικανική κουζίνα και οι επιρροές τους στη διαμόρφωση της γεύσης της Καραϊβικής θα είναι ο βασικός κορμός σε ό,τι παρουσιάσουν οι chef βασιζόμενοι στο έργο του Marquez.

Γαστρονομία στη μουσική- Μέρες μουσικής και γεύσεων

Το λυρικό θέατρο Tonadilla, με τις αρχές του στον 18ο αιώνα ζωντανεύει και πάλι. Θα παρουσιαστούν τα έργα La caracolera y el amolador (Το τηγάνι και η λίμα μαχαιριών) του Isidro Laporta και El confitero (Ο Ζαχαροπλάστης), του Blas de Laserna.

Το Amaniel Big Band Concert απευθύνεται στους λάτρεις της jazz και θα συνοδευθεί από το άνοιγμα της κάβας της εταιρείας Freixenet.

Δείπνο με τα Αστέρια-Φεστιβάλ Τρούφας

Έξι chef, 3 ιταλοί και 3 ισπανοί θα δημιουργήσουν δείπνα βασισμένα στις τρούφες.

Λαικές στη Μαδρίτη

Οι ανοιχτές αγορές της Μαδρίτης προσφέρουν καθημερινά φρέσκα φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια και θαλασσινά. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν event στις ακόλουθες αγορές: San Antón Market, La Paz Market, Antón Martín Market, Barceló Market, Vallehermoso Market.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα το βρείτε εδώ!