ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πάσχα στο εξωτερικό: Kωνσταντινούπολη ή Μπάνσκο;

Πάσχα στο εξωτερικό: Kωνσταντινούπολη ή Μπάνσκο;

Το Πάσχα των Καθολικών δεν το προλαβαίνετε αλλά αν επιμένετε να πάτε στο εξωτερικό τότε θα πρέπει να σκεφτείτε ένα ταξιδάκι στη γειτονική Τουρκία ή τη Βουλγαρία. Διαφορετικοί μεταξύ τους προορισμοί, πλην όμως δημοφιλείς και κοντινοί.

Αγιά Σοφιά και Κωνσταντινούπολη

istanbul


Η Κωνσταντινούπολη και η Αγιά Σοφιά είναι κλασικός προορισμός. Φυσικά και δε θα υπάρξει λειτουργία εκεί, αλλά μια επίσκεψη στην μνημειώδη εκκλησία θα σας ανταμείψει. Εννοείται ότι θα κάνετε βόλτα στα παζάρια (προσοχή υπάρχουν δύο) και στο τέλος της βόλτας θα δοκιμάσετε ένα χαμάμ στην πόλη που το έχει ανάγει σε επιστήμη.

Τα παζάρια στην Κωνσταντινούπολη είναι δύο. Το ένα κοντά στην Αγιά Σοφιά είναι ιδανικό για να ψωνίσετε δερμάτινα και ρέπλικες γνωστών brand το άλλο το γνωστό ως Αιγυπτιακό παζάρι είναι η χαρά του γκουρμέ. Ό,τι μυρωδικό και μπαχάρι ξέρετε να το ξεχάσετε. Εδώ όλα είναι φρέσκα και μοσχομυριστά. Ψωνίστε μικρές ποσότητες (μην παρασυρθείτε) γιατί χάνουν τη μυρωδιά και την γευστική τους ισχύ μετά από μερικούς μήνες.


Μπάνσκο για SPA

bulgaria

Θα απολαύσετε αλπικό τοπίο αλλά θα μπορείτε να κάνετε και Πάσχα σε κάποιες από τις βυζαντινές εκκλησίες της Σόφιας ή κάποιας άλλης πόλης. Πολλά τουριστικά γραφεία διοργανώνουν εκδρομές στο Mπάνσκο, αφού είναι low budget προορισμός και ιδιαίτερα δημοφιλείς στους κατοίκους της Β. Ελλάδας.


Τα SPA της περιοχής προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία, ενώ τα οργανωμένα πακέτα εξασφαλίζουν ότι και το αρνάκι σας θα το φάτε και τα Θεία Πάθη θα τα παρακολουθήσετε. Κανονίστε μια εκδρομή στο ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλα που θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας.

bulgaria copy

Ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία βρίσκονται εκεί όπως ο Μεσαιωνικός Πύργος του Χρέλιο με τα ξυλόγλυπτα αριστουργήματα αλλά και το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Σχετικές ειδήσεις