ΚΟΣΜΟΣ

Οι γυναίκες κοιμούνται περισσότερο και υπάρχει λόγος για αυτό!

Οι γυναίκες κοιμούνται περισσότερο και υπάρχει λόγος για αυτό!

Οι γυναίκες στατιστικά κοιμούνται περισσότερες ώρες από τους άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν από το Sleep Cycle μια εφαρμογή που καταγράφει τις συνήθειες ύπνου.

Η εφαρμογή έχει συλλέξει στοιχεία από 1 εκατομμύριο χρήστες σε 50 χώρες του κόσμου και αναφέρει ότι παρότι φαίνεται πως οι γυναίκες ηλικίας από 16 ως 55 ετών κοιμούνται περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες σχεδόν σε όλες τις χώρες, είναι αυτές που ξυπνάνε χάλια περισσότερες φορές την εβδομάδα από ότι οι άνδρες.
Παράδοξο ή κλασική γυναικεία γκρίνια; Αν σπεύσετε να ποντάρετε στο δεύτερο μάλλον χάσατε γιατί άλλη έρευνα λέει ότι οι γυναίκες συνηθίζουν μέσα στην ημέρα να εμπλέκονται σε περισσότερες από μια δουλειές (multitasking) και άρα καταναλώνουν περισσότερη εγκεφαλική ενέργεια. Για αυτό λέει χρειάζονται περισσότερο ύπνο για να αναπληρώσουν.

Στις ΗΠΑ οι γυναίκες κοιμούνται λίγο παραπάνω από 7 ώρες καθημερινά, ενώ οι άνδρες κάτι λιγότερο από 7 ώρες. Στην Ιαπωνία πάλι, οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από οπουδήποτε αλλούν στον κόσμο. Συγκεκριμένα κοιμούνται περίπου 5 ώρες και 56 λεπτά. Αντίθετα οι γυναίκες στη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Νέα Ζηλανδία κοιμούνται σε μέσο όρι 7 ώρες και 41 λεπτά.

Στον πίνακα θα δείτε τις συνήθειες ύπνου σε κάποιες χώρες που κάλυψε η έρευνα:

SLEEP

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο οι ώρες αλλά και η ποιότητα του ύπνου. Οι Κινέζες επί παραδείγματι δεν κοιμούνται πολλές ώρες αλλά έχουν την καλύτερη ποιότητα ύπνου σύμφωνα με τον καταγραφέα της εφαρμογής.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου το Σάββατο είναι η μέρα που ο περισσότερος κόσμος ξενυχτάει λίγο παραπάνω. Στην Πορτογαλία οι γυναίκες πέφτουν για ύπνο στη 1.34, στην Ταιβάν στη 1.23 και στην Ανατολική Κορέα στη 1.21.