TRAVEL

Tripinview: Δείτε όλες τις ακτές της Μεσογείου από ψηλά

Tripinview: Δείτε όλες τις ακτές της Μεσογείου από ψηλά

Το καλοκαίρι έχει φθάσει, οι διακοπές πλησιάζουν και καλείσαι να επιλέξεις σε ποια παραλία θα ξεκουραστείς.

Του Δημήτρη Μαλλά

Αν, όμως, δεν έχει ήδη πάει εκεί, μπορείς να εμπιστευτείς τις φωτογραφίες που βλέπεις στο Διαδίκτυο;

Η λύση είναι απλή και ελληνική και ονομάζεται Tripinview.com, όπου κυριολεκτικά μπορείς να δεις όλες τις παραλίες της Μεσογείου από ψηλά!

Το Tripinview.com είναι ο πρώτος οπτικός ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την ακτογραμμή της Μεσογείου, με 300 ώρες βίντεο και 800.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και να απολαμβάνουν τους παραθαλάσσιους προορισμούς, μέτρο προς μέτρο, όπως είναι στην πραγματικότητα. Και ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως πρόκειται για μία ελληνική καινοτομία, όπως μας τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος και εκ των συνιδρυτών της πλατφόρμας, Αχιλλέας Χατζηνίκος, σύμφωνα με τον οποίο το λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί προκειμένου να «συνδυάζει» τα video και τις φωτογραφίες με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο έχει αναπτυχθεί από την ίδια την Tripinview και είναι μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πλατφόρμα διατίθεται σε web, σε web mobile, σε iOS app και σε Android app και παρουσιάζει την ακτογραμμή της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γαλλίας στη Μεσόγειο, μέρος της ακτογραμμής της Πορτογαλίας και ολόκληρη την ακτογραμμή της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μονακό και της Μάλτας, με συνολικό μήκος 40.000 χιλιόμετρα! Οι λήψεις έχουν γίνει με ελικόπτερο και έχουν ληφθεί υπόψην μία σειρά από παραμέτρους προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ενιαίο και ο χρήστης να έχει την εντύπωση ότι όντως πετά πάνω από την ακτογραμμή που επιθυμεί να δει. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό ιδίως αν επιλέξετε να δείτε video αντί για τις φωτογραφίες.

Το Tripinview απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για αναψυχή σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Και όχι μονο! Είναι η μοναδική πλατφόρμα που δίνει την πραγματική διάσταση των προορισμών για όσους κάνουν διακοπές με σκάφος, για τους εξερευνητές ερημικών παραλιών, για τους αθλητές extreme sports, ακόμη και για τους ψαράδες.

Με τη χρήση των εργαλείων αναζήτησης, ο επισκέπτης του έχει τη δυνατότητα να «πετάξει» πάνω από 500 παραθαλάσσιους προορισμούς και 7.500 σημεία ενδιαφέροντος, να εξερευνήσει την ευρύτερη περιοχή, παραλίες, μαρίνες, λιμάνια, αγκυροβόλια, χωριά και αστικές περιοχές και να δει τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής, όπως ακριβώς είναι. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν απευθείας κρατήσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής τους, έχοντας σαφέστατη εικόνα της τοποθεσίας όπου βρίσκεται, των εγκαταστάσεών του, τι υπάρχει κοντά σε αυτό, της πλησιέστερης παραλίας, τι είδους παραλία είναι, αν υπάρχουν άλλες μικρές παραλίες τις οποίες μπορούν να επισκεφθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνίκο, η μέχρι τώρα επένδυση ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ και έχει καλυφθεί από 9 ιδιώτες επενδυτές, ενώ στην εταιρεία απασχολούνται 20 άτομα. Αυτή τη στιγμή, το Tripinview έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση του σχεδίου που αφορούσε τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού site που θα καλύπτε από πλευράς περιεχομένου ολόκληρη την ακτογραμμή της Μεσογείου. Τα έσοδα για το Tripinview προέρχονται από διάφορες πηγές με κυριότερη αυτή που αφορά τα ξενοδοχεία που θέλουν να αποκτήσουν τη δική τους παρουσία μέσα στην πλατφόρμα ή να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο που έχει το site. Το κόστος χαρακτηρίζεται ως προσιτό, ενώ ακολουθείται ένα συνδρομητικό μοντέλο που δεν επιβαρύνει μία τουριστική επιχείρηση που θέλει να προωθήσει με έναν διαφορετικό τρόπο την παρουσία και τις υπηρεσίες της. Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία.

Παράλληλα, έχει αρχίσει να υπάρχει ενδιαφέρον και από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και περιφέρειες, οι οποίες βλέπουν σημαντικά οφέλη από την αξιοποίηση της πλατφόρμας του Tripinview. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι δήμοι από την Ελλάδα που φιλοξενούν ήδη στις σελίδες τους έναν σύνδεσμο που οδηγεί τον επισκέπτη στην αντίστοιχη ενότητα του Tripinview.